Troben mort l'home que ha caigut al torrent del Collet de Guixeres a Mieres

Els equips d'emergències el buscaven des de les sis de la tarda

Efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers han localitzat mort l'home desaparegut aquest dijous a la tarda quan intentava travessar el torrent del Collet de Guixeres a Mieres (Garrotxa) enmig del temporal de pluja, segons han informat els Bombers a les dues de la matinada.
Els equips d'emergències havien rebut el primer avís cap a les cinc de la tarda alertant que l'home, de mitjana edat i nacionalitat estrangera, s'hauria vist arrossegat per l'aigua quan intentava creuar. La víctima residia a la població i feia de guia d'un grup que anava en moto.
 
El dispositiu de recerca havia començat cap a les sis de la tarda amb efectius dels Bombers i dels Mossos d'Esquadra.

Quim Vilardell, cap de guàrdia dels Bombers, ha explicat que han localitzat el cos de l'home desaparegut cap a les 2 de la matinada. Efectius dels GRAE de muntanya i subaquàtics, juntament amb membres del parc de Banyoles i d'Olot, han resseguit tot el lateral del riu per terra fins que l'han trobat atrapat en un arbre. L'home va ser arrossegat per l'aigua quan travessava el torrent del Collet de Guixeres, va passar al riu Ritor i després al Ser, on s'ha localitzat. En total ha fet uns dos quilòmetres.

Vilardell ha explicat que la pluja, el cabal del riu i la foscor han dificultat la feina al principi. La recerca, però, ha pogut anar més ràpida quan ha parat de ploure i el volum d'aigua ha baixat moltíssim, el que ha permès que els equips es poguessin acostar al màxim a la riera.

Els Bombers han treballat amb cinc dotacions de vehicles i un total de 15 persones. L'home mort era guia d'un grup de motoristes. Havia deixat el vehicle aparcat al voral per travessar el torrent.