Busquen un home que pot haver caigut a la riera de Sant Ferriol enmig del temporal

Protecció Civil havia rebut a les set de la tarda 1.200 trucades al 112

Sis dotacions dels Bombers de la Generalitat amb els Grup d'Actuacions d'Especials (Grae) i el suport dels Mossos d'Esquadra busquen de manera intensiva un home que pot haver caigut a la riera de Sant Ferriol, a la Garrotxa, enmig del temporal de pluja, segons han relatat testimonis oculars al cos d'emergències. El primer avís del fet s'ha rebut cap a les cinc de la tarda, i els Bombers l'han començat a buscar cap a les sis, quan s'ha constatat que l'alerta podia tenir base. A les set s'hi ha incorporat els efectius del Grae, i des d'aleshores es busca l'home, que podria ser de mitjana edat i estranger, per aquesta zona de la comarca garrotxina.
Aquesta és l'actuació més destacada de les 512 que els Bombers han fet en relació a les precipitacions des de primera hora del matí i fins a les vuit del vespre. On se n'han fet més ha estat a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord, on n'hi ha hagut 268, sobretot a Rubí i Terrassa.
A la Regió d'Emergències Metropolitana Sud se n'han fet 161, que sobretot s'han situat a l'última hora de la tarda. És el mateix que ha passat a la regió de Girona, amb 48 avisos acumulats sobretot de mitja tarda endavant. Després, la regió Centre i la de les Terres de l'Ebre han acumulat 14 serveis cadascuna. I pel darrer, la regió de Tarragona n'ha acumulat 5 i la de Lleida 2.
 
La pluja ha comportat incidències diverses, com per exemple problemes amb el subministrament elèctric. A Terrassa, a l'entorn de mil abonats han quedat sense llum, i la previsió de la companyia és que el servei es restableixi entre les nou i les onze de la nit. Al barri barceloní de Sant Martí hi ha més de 2.600 abonats afectats. Aquí, es preveu que la llum torni cap a les nou de la nit.

Protecció Civil havia rebut a les set de la tarda 1.200 trucades al telèfon d'emergències 112 a causa de les fortes pluges. La majoria d'avisos s'han produït al Vallès Occidental, concretament 695, seguit del Barcelonès, amb 215, i del Baix Llobregat, amb 151.

Pel que fa a la xarxa viària, el Servei Català de Trànsit ha informat que a les vuit del vespre hi havia 11 carreteres afectades, 3 de les quals tallades per esllavissades, 5 amb pas alternatiu o talls de carrils pel mateix motiu i 3 tallades per inundació.

En concret, la C-55 està tallada a Abrera en direcció nord, cap a Manresa, per esfondrament. En aquest punt ha aparegut un esvoranc a la via. La C-58 està tallada a Vacarisses en direcció Barcelona, i la B-120 està tallada a Olesa de Montserrat en ambdós sentits.

A banda, a la C-58, a Vacarisses, en direcció Manresa, hi ha un carril tallat. A la N-230b, a Pinell de Brai, en ambdós sentits, també hi ha un carril tallat. A la C-1414, a Esparreguera, es dona pas alternatiu. També estan parcialment afectades la C-151 a Castellbisbal i la C-243c a Terrassa, on ha caigut un arbre a la via.
 
Finalment, les tres vies tallades per inundació són la TP-3311 de la Sènia a la Galera, la N-260 a Sales de Llierca a causa d'un bassal d'aigua –en aquest punt es fan desviaments per l'A-26- i la C-150a a Porqueres.