Detinguda per intentar robar per quart cop en el mateix bar de la Jonquera

Després de passar a disposició judicial, va sortir en llibertat provisional

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona per intentar robar, per quart cop, en un mateix bar de la Jonquera (Alt Empordà). L'alarma de l'establiment, situat al carrer Prat d'en Batlle, va saltar cap a tres quarts de la matinada del 6 de novembre. Una patrulla dels Mossos que es dirigia fins al lloc es va creuar amb una dona vestida de fosc i que ja és una vella coneguda de la policia per perpetrar robatoris en aquell bar.
En un primer moment, la dona va donar una explicació creïble a la patrulla sobre per què era a la zona i, com que no hi havia cap indici que fes apuntar que era autora de l'intent de robatori, la van deixar marxar. La investigació, però, va concloure que era la lladre que havia intentat entrar al bar i, per això, la van arrestar dimarts.
 
En un primer moment la dona va donar una clara explicació a la patrulla del que feia per aquell indret i, com que en aquell moment no hi havia cap indici que fes sospitar que fos l'autora de cap il·lícit, la van deixar continuar amb el seu camí.

Quan la patrulla va arribar al bar, van constatar que un lladre havia escalat per un mur d'uns tres metres d'alçada i havia intentat forçar una finestra que dona a un pati interior, però sense aconseguir-ho. De fet, aquest era el 'modus operandi' habitual d'aquesta sospitosa.

Arran aquest fet, la policia va iniciar una investigació que va donar fruit amb la identificació de l'autora dels fets. Els mossos van identificar la sospitosa, captada per càmeres de videovigilància, per la seva peculiar forma de caminar. A més, era la quarta vegada que intentava robar en el mateix establiment. Les altres tres vegades la policia la va detenir in situ.

Dimarts la policia va localitzar la dona i la va detenir com a suposada autora d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. La detinguda, amb antecedents, va passar dimecres i el jutjat la va deixar en llibertat provisional.
 
La delinqüent té 40 anys, és de nacionalitat francesa i veïna de la Jonquera.