Endesa invertirà 74.000 euros per 4 centres de transformació controlats a distància a la Selva

La millora beneficia prop de 13.000 clients repartits entre els municipis de Blanes, Lloret de Mar, Brunyola i Vilobí d’Onyar

La mesura que ha anunciat Endesa consisteix a col·locar a la xarxa els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet accionar des del Centre de Control de la Companyia, de forma remota, els dispositius de maniobra, fet que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per dur a terme les corresponents maniobres. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric i, en conseqüència, la millora de la qualitat del servei elèctric.

Les línies elèctriques beneficiades per la mesura donen servei als municipis de Blanes, Lloret de Mar, Brunyola i Vilobí d’Onyar, de manera que es millora la qualitat i la continuïtat del subministrament a prop de 13.000 clients.
 
Aquests treballs, que formen part dels plans d’inversió de la Companyia a La Selva, no només comporten una millora en el servei elèctric, sinó que són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica d’aquesta comarca dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

A més, aquesta mesura apropa les instal·lacions d’Endesa en aquesta comarca a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les xarxes intel·ligents (smart grids).