Messi s'absenta d'un judici per la demanda d'un empresari gironí que li reclama part dels guanys

L'acord hauria servit per regularitzar la situació del jugador al país

El jugador Leo Messi no ha comparegut al judici que per la demanda d'un empresari gironí que li reclama part dels guanys. El futbolista estava citat al Jutjat de Primera Instància 1 de Girona aquest dimarts a les deu del matí arran de la denúncia per incompliment de contracte però no s'hi ha presentat.

Segons informa el TSJC, l'empresari va interposar la demanda l'any 2011 perquè, segons reclama el demandant, hauria signat un acord amb el pare de Messi, Jorge Messi, a canvi d'un contracte laboral per regularitzar la seva situació al país i obtenir el permís de residència.

En contrapartida i segons l'empresari, el pare del jugador (que aleshores era menor i jugava al juvenil B) es comprometia a pagar a l'empresari un percentatge dels guanys del futbolista si arribava al primer equip. En concret, el contracte objecte de la demanda fixava un 2% dels guanys entre les temporades 2005/06 i 2008/09; un 2,5% entre les 2009/10 i 2012/13 i un 3% entre les temporades 2013/14 i 2019/20.

La tramitació d'aquesta demanda, que es va admetre ja fa anys, va quedar suspesa perquè els demandats van presentar una denúncia per la via penal per una suposada falsificació de la signatura. El jutjat d'instrucció, però, va arxivar el cas i això va reactivar la tramitació de la causa per la via civil que finalment ha arribat a judici.

Messi estava citat a les deu del matí d'aquest dimarts. La sessió s'ha suspès durant dues hores per l'aturada parcial dels lletrats de l'Administració de Justícia i s'ha reprès a un quart d'una amb la declaració d'un testimoni. Seguint el guió, i a través de videoconferència des d'Argentina, ha declarat un segon testimoni. El tercer, però, no ha pogut fer-ho i han fixat una nova data per a la continuació del judici, que es farà el 5 de desembre.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el fet que no hagi comparegut pot suposar que el jutjat entengui que de forma tàcita està reconeixent els fets, encara que li siguin perjudicials, o li acabi imposant una multa.