Montilla assegura que els gironins seran els més beneficiats pel traspàs de trens Regionals

Montilla i Blanco han acordat fer el traspàs de Regionals l'1 de gener de 2011

'Crec que l'acord és una bona notícia per als milers de ciutadans que cada dia agafen els regionals a les comarques gironines i que des de fa mesos pateixen les conseqüències de les obres del TAV', ha reconegut el president en una visita a la capital, convidat per Tribuna de Girona. El president ha afirmat que temps enrere van ser els usuaris de l'àrea metropolitana els que van patir 'fort' les molèsties del TGV però, segons ha indicat, ara ja noten que 'el servei està millorant' després del traspàs de la gestió al Govern fa quasi un any.

Montilla ha afirmat que l'acord permet que els ciutadans de fora de l'àrea urbana de Barcelona notin millores en els trens i ha recordat que l'acord -que es materialitzarà a inicis del 2011- permetrà a la Generalitat tenir el control de la gestió dels trens i, entre d'altres, fixar-ne les tarifes. 'Per al meu Govern cap territori està per damunt de cap altre, no hi ha comarques ni municipis oblidats', ha declarat.

Així, un any després que la Generalitat comencés a gestionar Rodalies, està previst que l'1 de gener rebi el traspàs de les línies regionals. El traspàs, però, no inclou els serveis Avant, que transcorren dins de Catalunya en alta velocitat, i l'acord d'aquest dimarts no quantifica el cost del traspàs, que haurà de fer una comissió bilateral abans de finals d'any.

Defensa de la MAT i silenci sobre la N-II

Durant el seu discurs, Montilla s'ha referit als avenços aconseguits en matèria d'infraestructures durant el seu mandat i ha afirmat que 'Girona està més ben conectada que mai'. Com a exemple s'ha referit al túnel de Bracons però no ha dedicat ni un mot a parlar de la N-II, una de les infraestructures que, malgrat ser competència estatal, més preocupa els gironins i que des de fa anys està pendent de desdoblament.

El president sí ha defensat la necessitat d'haver impulsat la MAT. Montilla ha criticat 'aquells que es neguen a tot per principi però no renuncien a cap dels beneficis que proporciona l'obra de Govern'. També ha criticat els canvis de posicionament d'alguns partits entorn la necessitat d'aquesta línia de molt alta tensió.

'Sempre he cregut que entre el sí de qualsevol manera i el no a cap preu hi ha un terme mig enraonat i perfectament factible', ha justificat el president que ha assegurat que, un cop acabada la MAT, 'ningú entendrà perquè s'ha tardat tant en fer-la'.