Endesa instal·larà dispositius electrònics per controlar a distància línies elèctriques de la Garrotxa

La mesura té un cost de 33.000 euros i beneficiarà un total de 927 clients

Els treballs, que formen part del pla d'inversions de la companyia a la comarca per tal de reforçar el servei elèctric i dotar la xarxa de les últimes tecnologies, tenen un cost total de 33.000 euros i suposen instal·lar dispositius electrònics necessaris a un centre de transformació de la comarca de la Garrotxa per tal de poder controlar a distància, a través de telecomandaments, diverses línies elèctriques amb una potència instal·lada de 9.070 kVa.

La millora consisteix en col·locar a la xarxa els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet accionar des del centre de control de la companyia, i de forma remota, els dispositius de maniobra. D'aquesta manera s'evita la necessita de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències i, a més, també s'estalvia temps en la localització d'avaries i conseqüentment es redueix el temps d'interrupció del subministrament elèctric.

Aquesta mesura beneficiarà un total de 927 clients de la companyia dels municipis de Maià de Montcal, Olot, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya.