Tres detinguts per robar al centre cívic de Bellcaire i lesionar l'alcalde, que els va enxampar in fraganti

Els lladres es van endur 520 euros i van forçar la màquina de begudes

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 6 i 7 de novembre tres homes per robar al centre cívic de Bellcaire d'Empordà (Baix Empordà) i provocar lesions a la mà a l'alcalde del municipi, David Font, que els va enxampar in fraganti. Els arrestats es van endur 520 euros i van forçar la màquina de begudes. Els fets es remunten a la nit de 2 de novembre.
Pels volts de les onze, la policia va rebre la trucada de l'alcalde alertant que havia localitzat uns lladres robant a l'equipament. Quan els Mossos s'hi van adreçar, el batlle els va explicar que en arribar centre per recollir uns documents va veure el bombí de la porta forçat. Malgrat això, va decidir entrar per veure què havia passat i va sorprendre dos homes. Un va sortir de darrere del mostrador i l'altre de darrere de la màquina de begudes. Mentre un d'ells es va abraonar sobre l'alcalde per poder sortir, l'altre va forcejar amb ell provocant-li lesions lleus.
 
Quan l'alcalde va aconseguir sortir al carrer, va veure un turisme estacionat amb el conductor en actitud vigilant. En veure's sorprès, va fugir a gran velocitat i amb les llums apagades per evitar que descobrís la matrícula.

Amb la descripció facilitada, els agents van aconseguir detenir els presumptes autors dels fets pocs dies després. El dia 6 van arrestar dos dels lladres i, l'endemà, al tercer. A aquest últim també se l'acusa d'un delicte de robatori amb violència i intimidació per haver-se enfrontat i lesionat l'alcalde.

Els investigadors van descobrir, a més, que el cotxe amb el que havien escapat estava relacionat amb altres fets. El 17 d'octubre una patrulla de seguretat ciutadana va aturar el turisme quan circulava per la C-31, a Ullà, amb diversos ocupants. Quan va veure la policia, van començar a llençar diverses peces de roba per la finestra. Entre elles, guants, passamuntanyes, pantalons i dessuadores.

Els agents els van interceptar, identificar i van comissar la roba que havien llençat, peces de color fosc, presumptament utilitzades per cometre els delictes.

Els detinguts, dos dels quals amb antecedents, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.