Absolt l'acusat d'abusar sexualment d'una nena de 8 anys a Empuriabrava

La sentència diu que li va fer els tocaments "sense voler" mentre dormia

L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat que s'enfrontava a 5 anys de presó per abusar sexualment d'una nena de 8 a Empuriabrava (Alt Empordà) a finals del 2015. La sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona conclou que els tocaments pels quals l'acusat s'enfrontava a una pena de 5 anys de presó per un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys van ser "sense voler". La sentència recull que les proves esgrimides per la fiscalia i per l'acusació particular –exercida pel pare de la nena- són "extremadament lleus".

El tribunal recorda que, per condemnar l'acusat, caldria tenir evidències que indiquessin que va actuar de forma "voluntària i dolosa" i amb la intenció d'obtenir una "satisfacció sexual". Un extrem que la sentència descarta.

L'Audiència de Girona, d'entrada, ressalta que els suposat tocaments es van produir en un context "molt concret". "No és l'agressor qui busca la companyia de la menor, com lamentablement passa en tantes ocasions quan s'aprofita que no hi ha el progenitor, sinó que és la nena qui, amb tota naturalitat, es fica al llit amb al seva mare", argumenta la sentència.

És en aquesta situació quan, segons la sentència, l'home va rodejar la seva parella amb el braç i va acabar tocant els genitals de la menor. "Es tracta d'una situació ben estranya per satisfer desitjos lúbrics, al contrari, sembla un moviment d'allò més natural estirar, conscient o inconscientment, el braç per situar-lo per sobre a seva parella", afegeix el tribunal que considera que el contacte amb la menor va ser "sense voler".

Per això, l'han absolt i, a més, han deixat sense efecte l'ordre de l'allunyament que l'acusat tenia encara en vigor. També li retornen els diners que havia consignat per fer front a una possible indemnització en cas de condemna. La sentència no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem.