Palafrugell tindrà un Centre d'Acollida Turística especialitzat en gastronomia

Obrirà les portes a partir de l'estiu de 2011

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha explicat que en el cas del Centre d'Atenció d'Acollida Turística (CAT) de Palafrugell (Baix Empordà) s'ha triat l'àmbit de la gastronomia per la 'tradició que la gastronomia catalana en aquesta àrea, especialment a la Costa Brava i als Empordà'.

Les obres del nou Centre d'Atenció d'Acollida Turística es licitaran aquest estiu i començaran a l'octubre. L'objectiu és que el nou centre ja estigui en marxa a partir de l'estiu del 2011. El CAT treballarà en tres vessants. En primer lloc, serà un punt d'informació turística de tot Catalunya, aprofitant que la localitat es troba al centre de la Costa Brava. En segon lloc, servirà per fer una promoció dels productes catalans i també de l'Empordà, i per últim, disposarà d'una petita botiga on es vendran productes catalans.

Segons ha destacat l'alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià, la construcció del centre és 'una aposta molt important' perquè es tracta d'una localitat amb una llarga tradició en informació turística. Ha recordat que Palafrugell disposava de quatre punts d'atenció turística l'any 1984 i que, vint anys després, un dels objectius d'aquesta legislatura era la remodelació d'aquest servei.

L'objectiu dels CAT, que formen part del Pla Estratègic de turisme a Catalunya 2005-2010, és atendre les necessitats del viatge i orientar el turista al millor coneixement i comprensió de Catalunya i els seus punts turístics. Cada un dels centres que conforma la xarxa gira entorn un fet, personatge o aspecte per donar a conèixer Catalunya.

Durant aquest 2010 està previst que entrin en funcionament els Centres d'Acollida Turística (CATs) de Tortosa, Ripoll, Sallent i Vilajuïga i se sumin al de Teià que es va inaugurar al juny del 2009. Pel que fa als CATs de Cervera, Berga i Les, com el de Palafrugell, entraran en funcionament al llarg de l’any 2011.