La vaga a França provoca la cancel·lació de 16 vols i nombrosos retards a l'aeroport de Girona

Els trens transfronterers de llarga distància han estat anul·lats i la resta acaba el trajecte a Portbou

La vaga general per protestar contra la reforma de les jubilacions del govern de Nicolas Sarkozy, que allarga la vida laboral dels francesos per equilibrar el dèficit dels comptes públics, complica el transport ferroviari i aeri coincidint amb l'operació tornada del pont del 12 d'octubre.

Les aturades a França acostumen a comptar amb la complicitat dels controladors aeris, el que pot causar problemes en el trànsit dels avions per l'espai aeri francès durant tota la jornada.

La Direcció General d'Aviació Civil (DGAC) ha informat que s'han suprimit la meitat dels vols d'Orly i s'han reduït en un 30% les operacions a Roissy-Charles de Gaulle i Beauvais. La disminució de l'activitat en els tres aeroports més pròxims a París ha provocat la cancel·lació de 52 vols amb sortida o arribada a Barcelona, Girona i Reus.

En la xarxa ferroviària, els problemes ja van començar el dilluns al vespre en els trens nocturns enllacen Catalunya amb França, Itàlia i Suïssa. Així doncs, no circulen els trens entre Barcelona i Milà, Zúrich, París i Montpeller. Durant aquest dimarts i fins dimecres al matí, els serveis de Mitjana Distància amb finalització a Cervera inicien i finalitzen el seu recorregut a l'estació de Portbou.