Xavier Bosch, Eduard Punset i Pilar Rahola els autors més venuts per Sant Jordi

Assumpció Cantalozella i Xavier Cortadellas els gironins més sol·licitats

  • Eduard Punset també ha participat de la diada © ACN
    Eduard Punset també ha participat de la diada © ACN
  • PIlar Rahola i Artur Mas signant llibres a Barcelona © ACN
    PIlar Rahola i Artur Mas signant llibres a Barcelona © ACN

Un Sant Jordi 'democràtic', sense noms estrangers i on els autors catalans s'han convertit en els més venuts. Després que Stieg Larsson i la saga 'Millennium' arrasés l'any passat, aquest Sant Jordi ha estat, sens dubte, el dels noms i cognoms d'autors catalans a les parades de llibres de la Rambla de Girona. Entre els més venuts a la ciutat es repeteixen els títols del conjunt de Catalunya però també han sonat amb força els autors gironins.

En aquest Sant Jordi passat per aigua que ha obligat els llibreters a tapar els llibres amb plàstics, Assumpció Cantalozella amb 'L'amor secret del rei En Jaume', Xavier Cortadellas amb 'La terra blanca', Núria Esponellà amb 'Rere els murs' o els casos del penalista Carles Monguilod a 'Vint-i-cinc anys i un dia' han estat alguns dels títols més buscats pels gironins.

La resta del territori

A Reus, 'Àngels de Pedra', de Rosa pagès, 'Assassinat sobre quatre rodes' de Mireia Rom, han estat els dos llibres més venuts, seguits del quart volum de les obres completes de l'historiador Pere Anguera i les seves últimes publicacions a nivell pòstum, i 'Viure sota les bombes. Els bombardeigs a Reus 1937-1939' d'Ezequiel Gort i Salvador Palomar.

A les Terres de l'Ebre, entre els més sol·licitats figuren 'El viaje al poder de la mente', d'Eduard Punset; 'La màscara del rei Artur', de Pilar Rahola; 'Dublinesca', d'Enrique Vila-Matas; l'últim premi Sant Jordi, 'Se sabrà tot', de Xavier Bosch; o 'El asedio', de Arturo Pérez-Reverte. Capítol al marge mereixen els llibres amb regust esportiu o televisiu, especialment els relacionats amb el Barça, com és el cas de 'Viatge d'anada i tornada' , de Gerard Piqué, o 'Crackòvia'.

Entre els autors locals, 'Les Bruixes d'Arnes', de David Martí, ha estat un dels grans triomfadors de la diada, junt amb 'Cementiri nuclear', d'Anton Dorca, s'ha convertit en una altra de les revelacions de la jornada. Tots ells, al costat de l'escriptora xertolina Francesca Aliern, amb 'Mans de fang', que també s'ha guanyat un lloc entre els més venuts. El tercer i últim volum de 'Les plantes del Port' o 'Paisatges del Delta', de Vicent Pellicer, completen el quadre pel que fa a autors de les Terres de l'Ebre.

A Ponent els llibres que han tingut més sortida entre els compradors han estat els dels autors lleidatans. El rànquing ha vingut encapçalat pel quin ja es veia venir que seria tot un èxit de vendes, sobretot després d’esgotar-se la primera edició en unes setmanes. Es tracta de 'Lo diccionari lleidatà-català' de Robert Masip i Ferran Montardit. Així mateix també han tingut èxit de vendes 'La dona que fugia de la boira', d’Albert Llimós, 'El secret de la roca sobirana', de Ramon Arnó, i 'Les històries de Labepra i l'espasa negra' de la jove escriptora Laura Bernis.