L'Audiència absol els dos Mossos d'Esquadra acusats d'agredir una noia a la comissaria de Blanes

La sentència conclou que va ser la jove qui va iniciar una picabaralla amb els agents quan ells intentaven calmar-la

La picabaralla a la comissaria de Blanes es basava en un cas de denúncies creuades. Els fets van tenir lloc en plena matinada del 21 d'agost del 2004, quan la jove va anar a comissaria a sol·licitar ajuda. La noia, que anava beguda, volia que una patrulla l'acompanyés a recollir la seva filla a casa els seus pares, amb qui s'havia discutit.

A partir d'aquí, les dues versions dels fets diferien. Per una banda, la jove -que té 26 anys- sostenia que dos caporals dels mossos la van agredir, i que va acabar la nit tancada en un dels calabossos amb el braç fracturat. Per la seva banda, els agents sostenien que la jove va entrar a comissaria feta una fúria i que ella mateixa se'ls va llançar al damunt després d'insultar-los durant una bona estona.

Al final del judici, l'acusació particular va demanar que es condemnés els dos agents a una pena de tres anys per un delicte de lesions. Per la seva banda, el fiscal considerava que la jove havia estat la responsable directa de tot el guirigall, i per això va sol·licitar que se li imposés una pena d'un any de presó.

La sentència de l'Audiència de Girona, però, no dóna cap mena de credibilitat al relat de la noia. Segons recull l'escrit, cap a les cinc de la matinada la jove va entrar a comissaria en un estat 'd'exaltació important' i, tot i que els mossos li van demanar que es calmés abans de prendre-li declaració, no va deixar 'de cridar i increpar els agents'.

Estirar pels cabells

Al cap d'unes tres hores, com que la jove encara estava feta una fúria, dos caporals (un home i una dona) van intentar tranquil·litzar-la de nou. Va ser aleshores quan Saray Barranco va donar cops de puny a la caporal i la va arribar a estirar dels cabells.

Per evitar que continués l'agressió, l'altre mosso va forcejar amb la jove, i aleshores tots tres van anar a parar per terra. Quan va caure, la jove es va colpejar el braç dret amb el paviment i se'l va fracturar.

Per arribar a aquesta conclusió, la sentència recull que la versió dels dos agents concorda plenament amb la del cap de la comissaria de Blanes, que va presenciar l'agressió. Per això, el tribunal absol els dos agents del delicte de lesions, però condemna Saray Barranco a sis mesos de presó per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat.

A l'hora de dictar sentència, l'Audiència aplica a la condemnada un atenuant d'embriaguesa i un altre de dilacions indegudes. En matèria de responsabilitat civil, la sentència obliga Saray Barranco a indemnitzar amb 175 euros l'agent a qui va agredir i estirar pels cabells.