Les V Jornades Gastronòmiques 'La Poma a la cuina' comptaran amb vuit restaurants locals

Les propostes culinaries oscil·len entre els 30 i 40 euros aproximadament

Els restaurants ofereixen plats concebuts expressament per a l’ocasió que tenen a la poma com a element central. Podem trobar propostes més tradicionals i d’altres més innovadores, que en la majoria de casos superen el concepte que tenim de la poma com a postre. Entre d’altres propostes, podem destacar amanida tèbia de vieires i poma golden; mojito de cítrics amb perfum de jardí i cristalls de poma gala; carpaccio de red delicious, foie d'oca, enciams i oli de vainilla; filet de porc ibèric amb poma golden confitada al gingebre i salsa de tòfona, entre d'altres.

Els restaurants participen a les jornades de dues maneres: amb una carta de suggeriments on s’ofereix una selecció de tres entrants, tres plats principals i tres postres basats en la poma, o un menú tancat, tot a base de pomes de qualsevol de les varietats disponibles a casa nostra. Els preus de les propostes oscil·len entre els 30 i els 39,50 euros.

Els menús estaran acompanyats, com sempre, per vins de la terra de la màxima qualitat, que en aquesta edició seran del celler col·laborador Castell de Peralada. També es compta amb el suport de la Indicació Geogràfica Protegida 'Poma de Girona'. Tot plegat, afegit a l’entorn del Baix Ter, representa una proposta ideal per portar a terme una escapada gastronòmica.