Prova pilot a Lloret de Mar per millorar la coordinació dels cossos de seguretat i emergències

Set municipis de Catalunya participen en la primera fase del programa, entre els quals hi ha Lloret i Girona

Set municipis de tota Catalunya participen de la prova pilot d'un programa impulsat pel Departament d'Interior de la Generalitat per millorar la coordinació dels cossos de seguretat i emergències. D'aquests, Lloret de Mar i Girona són els dos únics municipis gironins que de moment treballen en aquesta primera fase d'implantació.

Es tracta d'un programa que permetrà a la Policia Local saber on es troben els vehicles dels diferents cossos Mossos d'Esquadra, Bombers, Ambulàncies i Protecció Civil- en el moment en què tingui lloc una emergència. 'És una plataforma integrada connectada al 112 que permetrà que tinguem en pantalla tots els vehicles que estiguin treballant al nostre territori', explica López.

El nou sistema s'estendrà arreu del territori català i permetrà, també, unificar criteris a l'hora de codificar les incidències. 'Centralitzarà les incidències. Es quantificaran les incidències de la mateixa manera i podrem fer les comparatives necessàries', diu el cap de la Policia Local de Lloret.

Homenatge als agents després d'un any 'excepcional' pel temporal de neu

López ha anunciat la novetat del programa Sipcat aquest dijous, dia del Patró de la Policia Local. En motiu de la diada, el cap de la Policia Local i l'alcalde del municipi, Xavier Crespo, han fet entrega d'uns trofeus per homenatjar la tasca dels membres del cos aquest darrer any. Un any, que tots dos han coincidit a qualificar, 'd'excepcional' per la nevada del mes de març. 'Val la pena destacar la tasca de molts dels agents que en situacions molt complicades van complir amb la seva feina i van contribuir a que aquella situació no derivés a una catàstrofe', ha dit López.

A més dels trofeus, l'acte ha comptat amb la presentació de l'avantprojecte de la nova caserna que acollirà la Policia Local i Protecció Civil de Lloret. En relació a l'inici de les obres, l'alcalde, Xavier Crespo, ha dit que els agradaria que els treballs de construcció comencessin abans de les eleccions municipals del 2011. 'M'agradaria acabar aquest mandat amb les obres engegades', ha dit. Si no canvia el calendari, la licitació de l'obra es farà a finals de desembre. Un cop engegada, els treballs de construcció duraran uns quinze mesos.

La nova caserna tindrà un nivell subterrani restringit que estarà destinat principalment a l'aparcament de vehicles, magatzems. També tindrà una galeria de tir, un espai que fins ara el cos no disposava. La planta baixa tindrà una part restringida on hi hauran locutoris, tres cel·les i sales d'escorcoll. La zona d'accés públic tindrà una sala d'espera propera al taulell de recepció i una sala d'actes amb capacitat de 120 persones.

La caserna tindrà dos pisos més. Al primer, hi haurà bàsicament despatxos. Al segon, l'únic pis totalment restringit, hi hauran els vestuaris, una biblioteca, una àrea de descans i altres sales per a ús dels agents.