La pluja desllueix lleument la diada de Sant Jordi a Girona

Llibreters i floristes es mostren optimistes pel que fa a la resta de la jornada

  • La Plaça de Catalunya presentava un aspecte atípic amb no molta aluència de gent © M. Estarriola
    La Plaça de Catalunya presentava un aspecte atípic amb no molta aluència de gent © M. Estarriola
  • La rosa de color grana torna a ser la més venuda © M. Estarriola
    La rosa de color grana torna a ser la més venuda © M. Estarriola
  • Llibres coberts a l'inici de la Rambla avui a dos quarts d'una del migdia © M. Estarriola
    Llibres coberts a l'inici de la Rambla avui a dos quarts d'una del migdia © M. Estarriola

Gran varietat de títols entre les preferències dels gironins, tot i que encara sona amb força la saga Millennium d'Stieg Larsson, èxit de vendes de l'any passat. Sònia Mascort, de la Llibreria Les Voltes, ha destacat que el fet que la trilogia de l'autor suec s'hagi plasmat a les pantalles ha fet que aquest any per Sant Jordi torni a tenir molt èxit. Mabel Figueredo, de la Llibreteria, també explica que hi ha varietat de títols i que la demanda de la gent és molt diferent. Tot i això, creu els més venuts seran 'El viatge al poder de la ment' d'Eduard Punset, 'De que parlo quan parlo de córrer', d'Haruki Murakami, o l'autora de novel·la negra Asa Larsson amb títols com 'Aurora boreal' o 'Sang vessada'.

Joana Teixidor, de la Llibreria Carlemany també destaca que aquest any hi ha una gran diversitat de llibres, en català o en castellà i infinitats de temàtiques. Per això creu que és 'impossible' apostar per un llibre en concret. Pere Faurià, de la Llibreria Montserrat, aposta per títols com 'Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo' d'Albert Espinosa, 'Tenim un nom' de Vicenç Villatoro, 'Se sabrà tot' de Xavier Bosch, a més dels best-sellers de la trilogia Millennium d'Stieg Larsson.

Així doncs, per la gran varietat de títols que hi ha aquest Sant Jordi 2010, els llibreters gironins no preveuen que cap títol s'erigeixi com el llibre més venut, sinó que ho seran diversos.

Diversitat en llibres, però també en roses

A més, entre els gironins que aquest divendres passegen per la Rambla de la ciutat també sonen molts dels títols pels que aposten els llibreters, com la trilogia Millennium o la novel·la negra d'Asa Larsson, a més de llibres d'autoajuda o de programes de televisió, com 'Crackòvia'. D'altres, menys preocupats per la literatura, tenen un ventall de roses per triar: de color blau, lila, o negre, de cristall o fins i tot de paper.