Les mostres d'ADN fetes del crim de Susqueda no són de les víctimes

L'estudi conclou que pertanyen a Jordi Magentí

L'anàlisi de les mostres biològiques recollides durant els escorcolls pel doble crim de Susqueda no ha trobat la presència d'ADN de les víctimes. La Unitat Central del Laboratori Biològic dels Mossos d'Esquadra ha analitzat fins a 158 mostres, que es van recollir del cotxe, habitatges i propietats de Jordi Magentí.

La majoria es van prendre al domicili del carrer Font del Canyo d'Anglès (Selva) i del Land Rover Defender que conduïa el detingut.

L'estudi, que ara la policia ha remès al jutjat d'instrucció, conclou que les mostres d'ADN que s'han pogut extreure dels diferents objectes (com ara roba, calçat o estris de pesca) pertanyen a Jordi Magentí, són d'origen desconegut o bé tenien "baixa qualitat" i no se n'ha pogut extreure perfil genètic.

La majoria al tot terreny

L'estudi genètic analitza fins a 158 mostres biològiques obtingudes a diferents llocs. Moltes d'elles es van recollir al tot terreny de Jordi Magentí o bé als dos domicilis vinculats al detingut a Anglès (a més del de la Font del Canyo, el del carrer Nou). Aquí va ser, precisament, on la policia va dur-hi a terme hores i hores d'escorcolls després de la detenció.

Del Land Rover Defender, els Mossos van prendre mostres de pràcticament tot el que hi havia a dins del vehicle. Entre d'altres, un llençol, guants, una armilla reflectant, una tovallola, un mocador i una gorra. Però també totes les eines que hi guardava Magentí (navalles, tornavisos, cinta mètrica, llanterna) o inclús un pot de repel·lent de mosquits.

Pel què fa als domicilis, la policia va enviar a analitzar mostres recollides en peces de roba i calçat (una jaqueta impermeable, samarretes, camises, pantalons...) o altres relacionades amb arts de pesca (una canya, la seva funda, una bàscula, etc.).

Però apart d'aquestes mostres, l'informe n'inclou d'altres obtingudes a Susqueda mateix. S'han analitzat també cintes de roba del caiac, passadors i anelles que en subjectaven la corda o un fragment de cordill que es va trobar a la motxilla que portava el cadàver del noi.

Per últim, el laboratori dels Mossos també ha rebut un altre fragment de corda; en aquest cas, localitzat en una zona del pantà coneguda com la Raconada dels de Rupit (i que van obtenir els submarinistes de la policia).

Sense ADN de les víctimes

Ara, després de mesos d'estudi, la Unitat Central del Laboratori Biològic dels Mossos d'Esquadra ha remès al Jutjat d'Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners –que és qui porta el cas- les conclusions de l'anàlisi. L'informe que se li ha fet arribar no ha trobat ADN de cap de les dues víctimes a les 158 mostres recollides.

La policia conclou que, en aquelles mostres de les quals s'ha pogut obtenir un perfil genètic bo, l'ADN pertany a Jordi Magentí o bé és d'origen desconegut. I que també hi ha altres mostres que tenen "baixa qualitat" i de les quals no se n'ha pogut extreure cap perfil genètic.