Els enginyers d'Hinojosa de Sarrià de Ter presenten un pla per acabar amb els sorolls

Ara el consistori estudiarà la proposta

Els enginyers de la paperera Hinojosa de Sarrià de Ter (Gironès) han presentat a l'ajuntament del municipi un pla per acabar amb els sorolls de la fàbrica, i que afecten els veïns del poble des de fa dos anys.
Es tracta d'un informe que assenyala una sèrie d'actuacions que la firma hauria de dur a terme. Ara, el consistori estudiarà la proposta de l'empresa mentre espera un altre pla que resolgui el problema de les olors. Aquest segon estudi s'espera que estigui enllestit el proper mes de novembre. En aquest cas, l'Ajuntament ja ha avançat que actuarà de la mateixa manera. Un cop tingui la proposta dels tècnics contractats per Hinojosa, l'estudiarà i prendrà una decisió en relació si l'accepta o no.
 
Des de l'ajuntament, però, reclamen la implicació de la Generalitat en tant que és l'administració responsable d'expedir la llicència ambiental a la paperera. De fet, el consistori vol garanties que, en cas que s'acceptin les propostes que es presenten, el Govern intervindrà si les molèsties continuen.

El pla per acabar amb els sorolls es va presentar aquest dijous a l'Ajuntament de Sarrià de Ter en una reunió multilateral entre tècnics de la Generalitat, els contractats per l'empresa Hinojosa i representants municipals.