Sis dels deu delinqüents multireincidents a Salt han ingressat a presó en els darrers dos mesos

Entre tots ells acumulaven un total de 289 detencions

El secretari general d'Interior, que aquest dijous ha assistit a la celebració del Dia de les Esquadres a Girona, ha aprofitat part del seu discurs per fer balanç de la tasca feta a Salt durant els darrers dos mesos. Arran de les protestes per manca de seguretat, que van destapar un rerefons de problemes de convivència, Generalitat, Ajuntament, entitats i judicatura van decidir anar a la una per lluitar a fons contra la multireincidència en aquest municipi.

De fet, les xifres clamaven per elles mateixes. A principis d'any, els Mossos d'Esquadra tenien comptabilitzats deu delinqüents multireincidents que solien actuar a Salt i que, en tot el seu historial d'antecedents, acumulaven 289 detencions. 'I perquè se'n facin una idea, una sola d'aquestes persones acumulava 65 detencions', ha ressaltat Joan Boada.

El secretari general d'Interior també ha fet incís, durant el seu discurs, que la tasca conjunta que es va engegar per capgirar la situació ja ha començat a donar els seus fruits. 'Podem exemplificar un altre èxit amb Salt, perquè gràcies a la col·laboració estretíssima entre els Mossos d'Esquadra, la fiscalia i l'Ajuntament, sis d'aquests delinqüents ja han ingressat a la presó', ha remarcat Joan Boada.

La intervenció de Boada no ha estat l'única que s'ha referit a aquests tipus de lladres. Durant la celebració de les Esquadres, el cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer, també ha aprofitat per reclamar més contundència contra els multireincidents. Generalment, el seu perfil és el de lladres que acostumen a fer furts i petits delictes contra el patrimoni de manera reiterada.

'Es tracta d'un perfil molt semblant als multireincidents que solen actuar a Barcelona; aquest tipus de lladres cometen els furts a les grans ciutats o a les zones amb una important activitat turística', ha ressaltat Joaquim Belenguer. Només l'any 2009, els vuit delinqüents més actius a les comarques gironines acumulaven 106 detencions.

No ho trobo ni bé ni lògic

En aquest punt, el cap de la Regió Policial de Girona ha aprofitat per reclamar mà dura contra aquest tipus de lladres. Assegura que no troba 'ni bé ni lògic' que aquests delinqüents tornin a estar al carrer pocs dies després que la policia els enxampi, perquè això tira per terra tota la feina que han fet els Mossos d'Esquadra.

'A la policia ens agradaria que la nostra feina tingués un fruit directe, especialment en el cas dels delinqüents professionals que fan del seu modus vivendi la comissió de delictes', ha declarat Joaquim Belenguer. I ha afegit: 'Aquests no poden estar lliures, han d'estar tancats perquè fan molt mal a la societat'.

Durant la celebració del Dia de les Esquadres, que s'ha celebrat a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona, s'han lliurat prop de 200 felicitacions a aquells mossos i membres dels cossos policials que, al llarg de l'any passat, van destacar en alguna de les actuacions. A més, d'aquestes, quinze felicitacions s'han entregat a ciutadans del carrer que van ajudar els Mossos d'Esquadra en la resolució de delictes.

La jornada s'ha tancat també amb un altre anunci: el del reforç del número d'agents destinats a les comarques gironines. El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha recordat que les xifres d'incorporacions serien similars a les del 2009. 'L'any passat es van destinar 120 nous Mossos d'Esquadra a la Regió Policial de Girona, i aquest 2010 hi haurà entre vuitanta i cent nous agents', ha conclòs Joan Boada.