El Fòrum Gastronòmic de Girona estrenarà en l'edició del 2011 un espai dedicat a les empreses

L'Ajuntament ha signat un conveni per aportar 64.000 euros per organitzar l'esdeveniment

Malgrat el programa d'una de les fires més importants que acull Girona s'està elaborant, els dos directors de la mostra han explicat que volen plantar cara a la situació econòmica i mantenir un programa i una ocupació similar al del 2009. De moment, el què es sap és que el Fòrum Gastronòmic començarà un diumenge enlloc d'un dissabte, com es feia en edicions anteriors, per tal de donar protagonisme a la ciutat en el dia previ. Les entitats i associacions de la capital gironina, d'acord amb l'organització del Fòrum i l'ajuntament, estan proposant diverses activitats per dur a terme el dissabte arreu de la ciutat i que serveixi per escalfar motors abans de l'inici de la fira.

L'edició del 2011 té com a voluntat, segons ha explicat Pep Palau, mantenir la línia temàtica dedicada a la gastronomia sostenible i, enguany, s'hi afegirà un tractament dels temes que relacionen salut i menjar. 'La salut és un tema que cada vegada més preocupa a la societat i que està molt relacionat amb la gastronomia', ha justificat Palau.

Com a novetat també per a la nova edició de la fira, s'hi afegeix una nova marca, el Fòrum Empresa, que vol ser un punt de trobada d'empresaris i restauradors per tal d'afrontar els reptes del sector en temps econòmics difícils i també tractar visions de futur entorn, per exemple, de la innovació o les noves tecnologies.

Un dels directors de la mostra, Jaume Von Arend, també ha avançat que enguany les demostracions dels cuiners que es fan a l'Auditori seran de portes obertes per a tots els visitants que ja hagin abonat l'entrada a la fira. Fins ara, aquestes activitats eren restringides i s'havien de pagar a part. Amb la voluntat d'acostar la cuina a quanta més gent millor, la direcció del Fòrum ha pres aquesta 'decisió arriscada i pionera'.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha signat aquest matí amb la direcció del Fòrum un conveni de col·laboració a través del qual el consistori gironí aporta entre aquest any i el que ve 64.000 euros per a l'organització de l'esdeveniment. Segons Pagans, són uns recursos considerables però que 'tenen justificació' per l'impacte que aquest congrés té a la ciutat des del punt de vista comercial, turístic i de restauració. 'El Fòrum serveix per a potenciar Girona com a capital gastronòmica de referència', ha remarcat.