Les pluges registren més de 50 litres a l'Alt Empordà i deixen imatges inusuals a Roses

El fossar de la Ciutadella ha quedat ple d'aigua

  • La riera de Cadaqués plena d'aigua. Angel Suarez
    La riera de Cadaqués plena d'aigua
    Fotos: Angel Suarez
  • La riera de Cadaqués plena d'aigua. Margarita Jareño
    La riera de Cadaqués plena d'aigua
    Fotos: Margarita Jareño
  • La riera de Cadaqués plena d'aigua. Margarita Jareño
    La riera de Cadaqués plena d'aigua
    Fotos: Margarita Jareño
  • La Ciutadella de Roses, completament negada. Josep Anton Massagué
    La Ciutadella de Roses, completament negada
    Fotos: Josep Anton Massagué

Les pluges de llevant que han entrat pel nord-est han deixat registres importants al seu pas per la comarca de l'Alt Empordà. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya al municipi de Cabanes s'han recollit 44,8 litres les darreres 24 hores, mentre que a Castelló d'Empúries n'han registrat 31,3 litres i 21,9 a Sant Pere Pescador.

Pel que fa a aquest matí el municipi de Roses ha registrat 11,9 litres en només trenta minuts, fet que ha deixat unes estampes poc usuals al municipi, com ara el fossar de la Ciutadella completament ple d'aigua. Aquestes quantitats s'han de sumar a les pluges d'ahir, que ja sumarien 46,8 litres en total. Pel que fa a la Riera Trencada que desemboca a la platja gran, aquesta presentava un important cabdal d'aigua que ha creuat la sorra fins desembocar al mar.

A Cadaqués, on han caigut fins a 53 litres entre ahir i avui, la riera que desemboca al mar ha quedat completament inundada, atrapant diversos vehicles que s'hi trobaven aparcats.

Figueres ha informat a través de la Guàrdia Urbana que s'ha activat el Pla de Protecció en fase d'alerta per les darreres pluges, recomanant als veïns que segueixin els consells de Protecció Civil i amb la promesa que informaran puntualment de totes les afectacions i talls de circulació que es puguin produir.