Salut calcula que hi ha més de 2.000 persones amb Parkinson a les comarques gironines

Santa Caterina acollirà dijous unes jornades per millorar el control de la malaltia

S'estima que més de 2.000 persones de la Regió Sanitària de Girona pateixen Parkinson. A Catalunya, la xifra se situa a les 18.000 i a Espanya, en unes 150.000. Es tracta d'una patologia degenerativa que es caracteritza pels símptomes motors i no motors i que impedeix a les persones que la pateixen desenvolupar les activitats quotidianes amb normalitat.

Els símptomes més coneguts són els motors, com ara la tremolor, la rigidesa o la lentitud, però n’hi ha d’altres, com els trastorns de l'ànim (apatia, depressió) i de la conducta, amb problemes de son i restrenyiment, que condicionen molt la qualitat de vida.

L'hospital Santa Caterina acollirà dijous unes jornades sobre la malaltia. La trobada, que també es farà divendres a Blanes, té com a objectiu facilitar al pacient pautes per a la identificació dels símptomes i el reconeixement de l'estadi de la malaltia, així com mantenir línies de treball unificades entre les associacions de pacients de la demarcació i el professional mèdic involucrat en el tractament d'aquests pacients.