Protecció Civil ha rebut més de 1.700 trucades per incidències del temporal

Les pluges remeten però a la tarda encara han aparegut a les comarques gironines

Protecció Civil de la Generalitat ha rebut 1.709 trucades per 1.240 incidències relacionades amb el temporal de pluja que ha assolat des d'aquest diumenge bona part de Catalunya. La majoria dels avisos que ha rebut el cos d'emergències han estat per inundacions de baixos, caiguda d'arbres i obstacles a la via.
Malgrat l'espectacularitat que l'episodi ha tingut en diversos indrets, on ha provocat esllavissades i esfondraments de carreteres o ha obligat a obrir comportes de pantans, no ha calgut lamentar danys personals. Durant la tarda d'aquest dilluns el temporal ha remès, però Protecció Civil ha alertat de crescudes de cabals de rius, per exemple, al Baix Llobregat.
En aquest sentit, Protecció Civil ha indicat que l'increment de cabal al Baix Llobregat ha superat l'anomenat llindar de Perill als aforaments a Sant Vicenç dels Horts i a Sant Joan Despí. El cos recomana evitar els accessos a la llera, tot i que, segon expliquen, ara com ara no hi ha risc de desbordament.

Durant la tarda de dilluns encara hi ha hagut pluges fortes, sobretot a la zona nord del país. A la comarca de la Selva, des de les quatre fins a dos quarts de vuit els Bombers han rebut una quinzena d'avisos, 10 dels quals a Santa Coloma de Farners. El cos indica que els avisos s'han localitat sobretot a la zona de la urbanització Santa Coloma Residencial per inundació de baixos.

En l'àmbit de les carreteres, que també han estat protagonistes dels estralls del temporal, el Servei Català de Trànsit ha indicat que a dos quarts de vuit del vespre en quedaven sis d'afectades, tres de les quals tallades completament. Es tracta de la N-141F a les Oluges (Segarra), de la LV-3341 a Barbens (Pla d'Urgell) i de la TV-2005 a Aiguamúrcia (Alt Camp). Les dues primeres estan tallades per inundació, i la tercera per una esllavissada de runes i pedres.

Pel que fa a les altres tres carreteres, es dona pas alternatiu per inundacions al quilòmetre 98,5 de la N-240 a Lleida i a la GI-541 a Sant Hilari Sacalm (Selva), en aquest cas per obstacles a la Via. I la BV-5122 té un carril tallat també per obstacles a Fogars de la Selva en direcció Tordera.