Detingut per robar ordinadors i joies a tres domicilis del Baix Empordà

El detingut escalava per la façana i entrava per les finestres o balcons dels pisos

Els Mossos d'Esquadra han detingut un noi de 19 anys i veí d'Ullà (Baix Empordà) com a presumpte autor de tres robatoris amb força en diferents poblacions de la comarca. També se li atribueixen dos furts i dos intents de robatori. La detenció es va produir el 8 d'octubre a la Bisbal d'Empordà en el marc d'una investigació iniciada a començaments d'octubre per esbrinar l'autoria d'un seguit de robatoris amb el mateix 'modus operandi'. El lladre pujava escalant la façana i entrava per les finestres o balcons. Un cop dins, sostreia objectes de valor fàcil d'emportar, com ara ordinadors, tauletes, telèfons mòbils, joies, rellotges i eines de treball.
Els primers robatoris denunciats es van produir el 6 i 7 d’octubre. La policia va tenir coneixement de quatre robatoris amb força a l’interior de domicilis de les poblacions de Torroella de Montgrí i Verges, dos d'ells en grau de temptativa. En aquests dos últims casos, els propietaris van sorprendre al lladre i aquest va fugir sense arribar a sostreure res.

Arran de les denúncies de les víctimes, presentades a la Policia Local de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), es va obrir una investigació que va concloure amb la identificació del lladre. També es va descobrir que uns dies abans hauria comès un altre robatori en un habitatge de Pals i dos furts més a la mateixa població. Aquests es van denunciar a la Policia Local del municipi del Baix Empordà.

El robatori es va produir el 29 de setembre quan el propietari de l'habitatge el va sorprendre a dins de casa. Tot i veure's descobert, el noi va aconseguir sostreure-li una ronyonera. Aquella mateixa matinada va furtar objectes de roba i marroquineria per valor de 510 euros de l'interior d'un vehicle. Dos dies després, va furtar una bicicleta del pati interior d'una casa.

La investigació va concloure el 8 d'octubre amb la localització i detenció del lladre a l'estació d'autobusos de la Bisbal d'Empordà. Gairebé tots els objectes sostrets es van poder retornar als propietaris.

El detingut, a qui li consten antecedents pels mateixos fets, és veí d'Ullà i amb nacionalitat marroquina. El 10 d'octubre va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, que va ordenar la llibertat amb càrrecs.