L'autòpsia conclou que l'autor del crim de Sant Joan les Fonts va matar la dona d'un tret al cap

La víctima mortal va denunciar el seu marit per amenaces

L'autòpsia conclou que l'autor del crim d'aquest dissabte a Sant Joan les Fonts (Garrotxa) va matar la seva exparella d'un tret al cap. Fonts properes a la investigació han detallat que l'home va abordar la seva exparella, que anava acompanyada de les dues filles, al mig del carrer. Aleshores, es va produir una discussió i un veí va intentar separar-los.

Llavors, la dona va creuar el carrer i l'agressor la va perseguir, armat amb la pistola, i va obrir foc. Les mateixes fonts detallen que, després, un altre testimoni de l'atac, que anava amb cotxe, va atropellar l'autor dels trets per aturar-lo però l'home va aconseguir tornar-se a aixecar, arribar fins al seu cotxe i fugir del lloc. Amb el vehicle, va passar per sobre del cos de la dona i va atropellar, també, una de les filles.

Poca estona després, els Mossos d'Esquadra van localitzar el cos sense vida de l'home a Montagut i Oix. S'havia suïcidat penjant-se d'un arbre. L'home tenia una ordre d'allunyament de la víctima mortal, que l'havia denunciat un mes abans.

Fer "saltar" la casa pels aires

La víctima mortal va decidir denunciar el seu marit el 7 de setembre passat. Segons va explicar als Mossos d'Esquadra, feia més de 20 anys que estaven casats però durant els darrers quatre anys la relació s'havia deteriorat i l'home la maltractava psicològicament.

La dona es va decidir a fer el pas després de rebre constants amenaces per part de l'home que dissabte passat la va matar a Sant Joan les Fonts i després es va suïcidar a Montagut i Oix. L'home li havia dit en més d'una ocasió que li "rebentaria el cap" o que "la mataria i faria saltar la casa pels aires".

La víctima mortal va sol·licitar una ordre de protecció després de veure que l'home (que no accedia a una separació) va arribar a acumular fins a 29 garrafes plenes de gasolina al garatge del domicili familiar.

El jutjat d'instrucció 1 d'Olot amb competència en matèria de violència sobre la dona va dictar una ordre d'allunyament per amenaces lleus. El dia 8 de setembre, però, la policia va tornar a enxampar l'home per trencar l'ordre d'allunyament tornant al domicili familiar. Aleshores el jutjat va ampliar la mesura. Havia de comparèixer al jutjat com a investigat el pròxim 7 de novembre.

El cas quedarà arxivat per extinció de la responsabilitat criminal perquè l'autor del tiroteig ha mort.