Sodeca posa en marxa el nou centre de producció a Ripoll amb una inversió de 8 MEUR

L'empresa es dedica al disseny i fabricació de ventiladors

Sodeca, dedicada al disseny i fabricació de tot tipus de ventiladors industrials i sistemes de ventilació per a aplicacions industrials, tenia fins ara el centre de producció i les oficines a Sant Quirze de Besora (Osona). La falta d'espai i la voluntat de seguir creixent han fet que l'empresa hagi decidit construir i posar en marxa un nou centre. Concretament, al polígon La Barricona de Ripoll, amb una inversió de 8 milions d'euros (MEUR).

Aquest divendres s'ha inaugurat oficialment la nova planta al Ripollès. En l'inici de les obres, que han durat catorze mesos, la firma ja va anunciar que els 250 llocs de treball que hi havia a la planta d'Osona es repartirien entre els dos centres. També que se'n crearien de nous sense especificar quants.

El nou centre ocupa 10.000 metres quadrats repartits entre oficines, atenció al client, magatzem i producció. La firma destaca haver obtingut el certificat de qualificació energètica A, la màxima que es pot aconseguir. Entre altres aspectes, la planta compta amb un sistema automatitzat de comportes de disseny hermètic per evitar la pèrdua d'energia i sistemes d'extracció a coberta per evitar pèrdues calorífiques. També s'han instal·lat plaques fotovoltaiques d'autoconsum.

Per altra banda, hi ha prevista una segona fase que permetria l'ampliació del magatzem amb la construcció d'un edifici adjacent d'uns 5.000 metres quadrats més. No hi ha encara un calendari establert i es calcula que costaria uns 4 MEUR.

Creada l'any 1983 i amb una facturació de 50 MEUR, Sodeca exporta a gairebé 120 països de món.