Els treballadors de la Fundació Resilis cobren el 60% de la nòmina pels endarreriments de la DGAIA

La direcció esperen poder pagar tot el sou en les properes setmanes

Els treballadors de la Fundació Resilis de Girona han cobrat el 60% de la nòmina del mes de setembre, com a conseqüència dels endarreriments de la DGAIA a l'hora de fer efectiu els pagaments. L'entitat dedicada a l'atenció de la infància lamenta aquesta situació i des de la direcció es mostren convençuts que en les properes setmanes es podrà abonar el 40% restant. La fundació assenyala que l'aplicació de l'article 155 ha generat que aquesta situació sigui "recurrent" i explica que cada mes els ha estat "molt complicat" poder complir amb els pagaments.
Fins ara, però, l'entitat no havia hagut de fraccionar mai l'abonament de les nòmines. Tot i aquesta situació, fonts de Resilis deixen clar que no hi ha pagaments de nòmines pendents d'altres mesos i esperen que aquesta situació se solucioni.
 
Resilis no és l'única empresa del tercer sector en una situació com aquesta a Catalunya. Treballadors d'altres entitats han vist com només se'ls abonava la meitat de la nòmina per la demora de la DGAIA a l'hora de fer els pagaments. I és que del total de 8,7 MEUR pendents de pagament, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja n'ha desencallat 5,5, que s'han abonat a les entitats, i preveu pagar els 3,2 restants durant les properes setmanes.

Segons el Departament hi ha dos motius que expliquen aquesta situació. D'una banda, l'aplicació del 155 que va impedir que la contractació fos normal i que la confecció dels documents comptables de pagament també portés retard, cosa que ha fet ''impossible'' estar ''al dia'' d'aquests pagaments.

De l'altra l'atenció a l'emergència de l'arribada massiva de menors sense referents familiars que ha provocat que alguns dels contractes signats amb entitats hagin esgotat el crèdit disponible, en multiplicar les places contractades, i per tant, s'hagin produït ''desajustos i endarreriments addicionals''.