Presó per l'atracador de vuit establiments de Palamós i Calonge que duia una pistola falsa

En total es va emportar 3.000 euros

El jutge de guàrdia de La Bisbal d'Empordà ha enviat a presó un home acusat d'atracar vuit establiments de Palamós i Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà), amb la cara tapada i una pistola falsa. Els robatoris van tenir lloc entre el febrer i el juliol, però els Mossos no l'han pogut capturar fins aquest dilluns passat.

El primer dels atracaments va ser el 12 de febrer en una fleca de Palamós. L'home va entrar amb la cara tapada i amb l'arma falsa, va emportar-se 400 euros i va fugir a peu del lloc dels fets. En aquest establiment hi va tornar a actuar el 8 de juliol, en el que va ser l'últim dels assalts que va realitzar.

El robatori més important, però, va ser el que es va produir en una llibreria de la mateixa població baix-empordanesa. En aquella ocasió, va endur-se 2.000 euros. A més, l'acusat també va actuar en una farmàcia, una botiga de productes de bellesa, una benzinera i un estanc.

Després de mesos d'investigació els Mossos van acabar detenint l'home el passat 1 d'octubre. L'endemà, els agents van fer una entrada i registre a la casa de l'acusat i van trobar la pistola falsa que utilitzava. Es tracta d'una peça feta de cartró en forma de tub i embolcallada amb cinta adhesiva negra d'uns quinze centímetres de llargada.

També es van localitzar les peces de roba utilitzades en els diferents atracaments, i és que el detingut es canviava cada vegada per dificultar la investigació i evitar que la policia el descobrís.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 3 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.