Aturada de classes i protestes per reclamar un conserge per a l'Escola d'Adults de Girona

Alumnes i professors decidiran divendres quines són les pròximes mobilitzacions

L'Escola d'Adults de Girona ha començat el curs amb diversos entrebancs. Si el curs anterior la llista d'espera ja era d'unes 400 persones, aquest any la demanda és tan alta que la llista arriba a les 560 persones i des de fa dies no atenen més peticions. Hi ha 1.200 alumnes matriculats i, a causa de la manca d'espais, fins i tot s'han de desplaçar a l'Hotel d'Entitats del carrer la Rutlla per fer classe.

A tot això aquest any s'hi suma un nou problema. El Departament d'Educació va comunicar a l'escola a principis d'estiu que suprimia la plaça de conserge del torn de matí. El delegat d'Educació a Girona, Andreu Otero, va enviar de mutu acord una carta al departament a Barcelona de la qual encara no s'ha obtingut resposta. A efectes pràctics, segons relata el director del centre, el telèfon està despenjat tot el matí perquè ningú el pot atendre, no es controla qui accedeix al centre ni es poden atendre visites o consultes presencials.

Els professors i d'altre personal administratiu ha decidit plantar-se davant aquesta situació. 'Una cosa tenim clara i és que els professors no hem de fer les tasques de conserge', ha declarat Blanch. Com a protesta per aquesta situació, els alumnes han abandonat aquest matí les aules quan faltaven pocs minuts per a les onze i s'han aturat les classes durant mitja hora. També s'ha penjat una pancarta on es podia llegir 'Conserge ja'. A la cadira que ocupa el conserge s'hi podia llegir un cartell on deia 'Aquest lloc l'ha d'ocupar una plaça pública al matí per atendre l'usuari/a. Ara no la tenim!'. Al costat, el telèfon del centre està despenjat perquè no hi ha ningú que el pugui atendre.

Els alumnes del torn de tarda recolliran signatures per fer-les arribar al Departament d'Educació per reclamar aquesta plaça i el divendres està prevista una assemblea entre professors i alumnes per decidir més mobilitzacions. 'Estem esperant una resposta des del juliol i la situació és insostenible', ha afirmat el director del centre.