Dispersada la concentració de Girona després d'episodis de tensió entre Mossos i manifestants

Un agent ha resultat ferit per l'impacte d'un pal

La concentració d'aquest vespre davant la subdelegació del govern espanyol, convocada pels CDR, ha aplegat fins a 3.000 persones. Els manifestants, però, no s'han pogut apropar a l'edifici, perquè els Mossos d'Esquadra han fet un cordó de seguretat format per una vintena de furgonetes i més de cinquanta agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i la Brigada Mòbil.

A banda i banda de Jaume I, tanques entrellaçades amb candaus impedien que els manifestants es poguessin acostar a menys d'un centenar de metres de la subdelegació. El punt més calent de la protesta, ja des d'un inici, ha estat a l'extrem que donava al carrer de la Sèquia. Aquí és on ha arribat la manifestació convocada pel col·lectiu de jovent 'La Forja' i on també s'han concentrat molts membres simpatitzants dels CDR.

Des d'aquí, els manifestants han llançat pols de pintura contra els Mossos d'Esquadra (simulant les 'Holi party' que es fan a l'Índia), Però no només això. També han tirat boles de pintura, ous i altres objectes –com ara llaunes de cervesa- contra els agents.

Episodis de tensió

Durant la protesta s'han viscut diferents episodis de tensió. Sobretot, quan els manifestants han anat empenyent les tanques per tombar-les. Aquí ha estat quan els agents han tret les porres i han colpejat les tanques amb intenció d'alertar els concentrats, que responien amb insults i crits com "Els carrers seran sempre nostres", "No us mereixeu la senyera que porteu" o "Feu via cap a la tintoreria" (perquè els han deixat tacats).

L'estira-i-arronsa entre Mossos d'Esquadra i manifestants ha durat ben bé tres hores. Els moments de cridòria s'alternaven amb aquells altres de més tensió. Un agent ha resultat ferit amb un tall a la barbeta per l'impacte d'un pal durant el forcejament amb les tanques

La protesta s'ha arribat a desconvocar fins a dues vegades a través dels canals oficials dels CDR (una a quarts de vuit, i l'altra, a quarts de deu). Però molts dels concentrats seguien a lloc, mantenint el pols amb la policia.

No ha estat fins a les deu de la nit, i quan la majoria de manifestants ja havien marxat cap a casa, quan aquells qui quedaven han marxat. Això sí, al final, els Mossos d'Esquadra han sobrepassat les tanques i els han anat dispersant.