Torra defensa l’1-O com una mostra de ''democràcia en estat pur''

El president de la Generalitat reitera el “compromís” amb el mandat del referèndum

“Aquest és un camí que mantindrem sempre per respecte als fets ocorreguts ara fa un any, per voluntat de servei a tota la ciutadania del país perquè la democràcia i la llibertat sempre seran la bandera de Catalunya”, ha assenyalat Torra des de l’exterior de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis (Gironès) acompanyat de tot l’Executiu en ple, on també ha exigit “la posada en llibertat immediata dels presos polítics, el retorn dels exiliats, l’arxivament de la causa general contra l’independentisme i contra la llibertat d’expressió, i el respecte escrupulós dels principis més bàsics de la democràcia”.

Torra també ha recordat que avui fa un any la participació en el referèndum, amb més de dos milions de votants, i ha tingut un record per als qui ho van fer en contra de la independència i que “ho van fer també assumint el risc de ser colpejats”. “El primer d’octubre és i serà sempre el dia que el poble català va demostrar el seu immens compromís amb la democràcia. El seu compromís insubornable amb els drets civils i polítics”, ha reflexionat.

Abans de començar la seva declaració institucional, Torra ha rebut els crits d’una quarantena de ciutadans que li exigien la implantanció de la república i que sostenien una pancarta amb el lema ‘El primer pes a alliberar és el poble’. Després de llegir el text, el president s’hi ha acostat i un dels assistents li ha traslladat a Torra que “els presos polítics no poden ser carta de negociació” i el president ha replicat que “no ho són perquè ells m’ho han demanat”.

Així mateix, els ha reclamat suport i que “no tinguin por”. “L’1-O va ser possible perquè el Govern, el poble i les institucions vam anar a la una i us demano que hi tornem anar a la una perquè ho podem fer”, ha dit.