Madrenas sobre els helicòpters militars a Girona: ''És aquesta una manera d'avisar-nos?''

La presència de les naus ha posat en alerta a molts gironins

Els cinc helicòpters de l'exèrcit espanyol que han sobrevolat a baixa altura la ciutat de Girona aquesta tarda ha generat més reaccions a banda dels recels dels ciutadans. Una d'elles ha estat la de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que en una piulada a Twitter es preguntava si la seva presència tenia cap relació amb la retirada de la simbologia franquista del Pont de l'Aigua aquest matí.

"Al matí retirem simbologia franquista al Pont de l'Aigua entre Girona i Sarrià de Ter. A la tarda ens trobem amb això. N'està al cas, la @SubGobGirona? Què pretenen? És aquesta una manera d'avisar-nos, @miqueliceta?", s'ha preguntat Madrenas a la xarxa social.

Per la seva banda, la Subdelegació del Govern espanyol ha publicat una piulada on explicava la presència de les aeronaus damunt l'espai aeri de Girona. "Aquesta tarda s'han advertit helicòpters militars sobrevolant la ciutat de Girona de nord a sud. Eren cinc naus de l'exèrcit de terra procedents de la base francesa de Valença. Han fet una aturada tècnica a l'aeroport Girona-Costa Brava i han reprès el vol en direcció a Saragossa", han explicat.

Amb tot, fonts de la Subdelegació han explicat a aquest diari que la seva piulada en cap cas tenia relació amb la de Madrenas ni era la seva intenció respondre a la seva interpel·lació, sinó que era una informació que ja tenien preparada per a facilitar al llarg de la tarda.

Altres reaccions

Per la seva banda, el regidor de la CUP, Lluc Salellas, també s'ha mostrat contrariat pel vol dels helicòpters després de ser preguntat per diversos veïns; "Calen explicacions del Gobierno "progresista" (sic)", ha escrit en una piulada. En aquest sentit, el senador del PDeCAT, Joan Bagué, ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes al govern de Pedro Sánchez exigint explicacions "sobre els motius per sobrevolar la ciutat de Girona a baixa alçada per part d´uns helicòpters de l'exèrcit de l'aire".