La Federació i el Govern s'oposen a jugar el Girona-Barça a Miami

Temen que es faci promoció del procés independentista a EUA

La ocurrència de Javier Tebas, president de la Lliga BBVA, de disputar el partit que enfrontarà al Girona FC contra el FC Barcelona a Miami (EUA) el proper 26 de gener podria tenir les hores comptades després que la Reial Federació Espanyola de Futbol, encapçalada per Luis Rubiales i el Govern del PSOE s'hi han mostrat contraris.

Pedro Sánchez, president del Govern, Gianni Infantino, màxim mandatari de la FIFA i Luis Rubiales responsable màxim de la Federació, es van reunir en el matí d'ahir a la Moncloa i entre molts altres temes, van tractar la proposta de la Lliga. Des de Moncloa asseguren que aquest assumpte preocupa al president Sánchez per l'altaveu independentista que suposaria. Al final, les tres parts reunides van coincidir a assenyalar, per diferents raons, que ni és el moment ni aquestes són maneres de portar a cap un esdeveniment d'aquesta mena.

I és que des del Govern espanyol hi ha inquietud davant del que pugui representar fora d'Espanya la disputa del partit amb més càrrega política del campionat. La Federació considera que un canvi d'escenari així, a més de perjudicar les aficions, adulteraria la competició en no ser de força major. La FIFA, per la seva banda, creu que el futbol és alguna cosa més que un negoci.

Al llarg d'avui es podria anunciar la desautorització del partit davant el que consideren carregar-se el sistema actual del futbol per part del president de la Lliga, Javier Tebas.