Capdevila (ERC) nega que hi hagi problemes a Catalunya amb els assentaments de gitanos

Interpreta la integració de col·lectiu dins la societat catalana com 'un repte'

No existeixen campaments irregulars de gitanos ni hi ha cap agument de persones nòmades. Aquest és el missatge que Carme Capdevila ha donat aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio. A més, ha assegurat que Catalunya disposa de mesures per si això s'arriba a produir i per si l'expulsió de gitanos de França té conseqüències al nostre país. En aquest sentit, ha explicat que fa uns anys quan Itàlia va promoure polítiques similars a les del govern de Sarkozy, Catalunya 'va establir un protocol amb el qual estem atents que això no es produeixi' i que ha assegurat que 'es pot activar en qualsevol moment'. El protocol en qüestió posa 'molt d'èmfasi' en el fet de 'donar respostes a les necessitats socials' dels nouvinguts i 'treballar per un assentament defintiu' si això és el que escullen.

Amb tot, Capdevila ha reconegut que alguns municipis sí que s'han vist afectats 'de manera periòdica' per algun assentament, però ha afirmat que finalment 's'han pogut donar respostes satisfactòries' i que a nivell general 'no hem notat cap augment'.

El PP busca fer 'un cop d'efecte electoralista'

Tot amb tot, el PP no considera que s'hagin pogut donar respostes satisfactòries als barris afectats pels campaments de gitanos, i és que per això que la immigració ha esdevingut eix central de l'estratègia del PP. Per Capdevila, però, això només demostra que 'el PP busca fer campanya electoral'. La consellera creu que 'd'un problema local busquen fer-lo d'abast nacional', cosa que posa de manifest que el PP 'no treballa per la integració ni per buscar solucions, sinó a través de cops d'efecte per buscar quatre vots mal comptats; quatre vots de la por'.

La consellera ha remarcat que l'entrada més important d'immigració es va produir l'any 2004 quan governava el PP. 'M'agradaria que aquests cops d'efecte vinguessin de la reflexió i de buscar solucions als problemes; no de buscar vots', ha manifestat.