Crida a seguir treballant per construir ''un nou país'' en la Diada a Girona

L'acte ha homenatjat Carles Puigdemont

La crida a continuar treballant per a la construcció "d'un nou país" i a no normalitzar la situació dels "presos i exiliats polítics" ha marcat l'acte institucional de commemoració de la Diada a Girona.

La celebració s'ha realitzat al pati de les Magnòlies de l'edifici de la Generalitat i ha exhibit el faristol amb el qual Carles Puigdemont va pronunciar el darrer discurs institucional el 28 d'octubre, abans de marxar a "l'exili". El delegat del Govern, Pere Vila, ha assegurat que el faristol vol demostrar que "no ens rendirem". "Continuarem fent la feina sense renúncies i sense por perquè el que estem construint és per a tothom", ha dit.

Vila ha dit també que s'ha de lluitar per un referèndum i que "ho hem de fer entre tots". Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha afirmat que "l'estat ha creuat moltíssimes línies vermelles" i que "aquesta persecució" no fa més que "donar arguments a favor de la construcció de la República". L'acte ha acabat amb la interpretació del cant dels Segadors amb el públic dempeus.