Neix el partit 'SOM' per a desbancar Joan Giraut de l'alcaldia de Platja d'Aro

Avui s'ha presentat la formació en societat

“Som” és el  nou partit que ha irromput en l’escena política de Castell Platja d’Aro. La seva idea és presentar-se a les properes eleccions municipals i per aquest motiu ja ha començat a treballar en l’elaboració d’una candidatura transversal com a alternativa a l’actual govern de coalició encapçalat per l’alcalde Joan Giraut (CiU).

La nova formació política es va registrat al gener passat i avui  s’ha presentat en una acte al Casino de Castell d’Aro que ha comptat amb la presència dels integrants de l’executiva del partit: Adrià Tauler, president; Laura Conde, secretària; Sònia Sànchez, tresorera; i David Puig, vocal.

El nou partit es defineix com un grup "independent i municipalista, una força transversal on tothom hi té cabuda", segons asseguren els seus integrants. “Som”. La nova formació està integrada per persones amb experiència en l’àmbit polític i persones que han arribar per primer cop a la política municipal. Entre els seus membres hi ha David Puig que va ser regidor d’ERC la legislatura 2007-2011 i Adrià Tauler, que ha esta cap de la JNC al Baix Empordà, i actualment és el president de “Som”.

Entre les propostes del nou partit hi ha la renovació del model polític actual obrint un espai de reflexió i debat on tinguin cabuda totes les inquietuds i sensibilitats que conflueixin en un projecte comú al voltant del futur de la Vall. Un espai obert i plural que representi tota la ciutadania del municipi independentment del seu origen o de la seva ideologia política.

“Som” s’ha constituït "per contribuir democràticament a la determinació de la política local i estar al servei de la voluntat política dels ciutadans del municipi".

Una altra de les seves propostes és treballar per la renovació del model turístic i empresarial de Platja d’Aro amb l’objectiu de recuperar el lideratge que el municipi va tenir en el comerç i el turisme als anys 80 i 90. "La diversificació, l’equilibri i la modernització han de ser els eixos prioritaris que permetin recuperar aquest lideratge perdut", assegura. Segons la nova formació, Platja d’Aro hauria d’esdevenir "el referent d’oci i família de la Costa Brava i aconseguir fer que la tant reclamada desestacionalització del turisme sigui una realitat".

D’altra banda, el nou partit aposta per a la preservació dels atractius medievals de Castell d’Aro. Considera que cal potenciar l’entorn immillorable d’aquesta zona, el seu encant particular i el seu patrimoni històric.

A més, es comprometen a treballar per integrar l’espai natural de S’Agaró i per millorar el projecte comercial i de restauració actual. Consideren que S’Agaró hauria de deixar de ser "una ciutat dormitori o de segona residència" durant l’estiu. En aquest sentit, asseguren que caldria fer créixer l’entramat residencial de fora de temporada de la zona. Per “Som”, S’Agaró és un nucli amb un "potencial comercial important i que compta amb una de les millors platges de les Costa Brava".

La nova formació  vol promoure també la participació dels ciutadans en les institucions i considera que cal millorar els serveis educatius i socials  del municipi per tal de millorar el benestar del conjunt dels seus habitants.