ERC demana més zones amb ombra durant l'estiu als parcs i places de Girona

Proposen arbres o pèrgoles especialment a les zones amb jocs infantils

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha registrat una moció per tal d’aconseguir més ombra a les places i parcs públics durant l’estiu. La portaveu del grup ha declarat que “en les hores diürnes és difícil poder passar temps de lleure al carrer a menys que s’estigui a l’ombra”, i ha posat l’accent especialment en els espais públics amb jocs infantils: “quan fa molt de sol és difícil veure infants i les seves famílies gaudint d’aquests espais”.

El grup ha reconegut que alguns parcs de la ciutat com ara el del Migdia hi ha instal·lades pèrgoles que permeten el descans a l’ombra, però en d’altres com els Jardins de la Infància o la Plaça Catalunya aquesta protecció a la insolació excessiva no hi és.

Per aquests motius, la coalició insta a col·locar “tendals, arbres o pèrgoles vegetals: elements que generin el mínim impacte paisatgístic i ambiental i que requereixin poc manteniment”. Al mateix temps, ERC-MES demana que “s’instal·lin o es renovin els bancs en aquests espais per tal que la ciutadania pugui asseure’s i descansar”. L’objectiu de la moció, ha conclòs Maria Mercè Roca, és que “les famílies puguin gaudir de temps de lleure al carrer durant l’estiu sense patir pels efectes d’una excessiva exposició al Sol”.