Punt i final a un Acústica de rècord amb 108.000 espectadors

Els Catarres, Love of Lesbian i La Raíz a la Rambla han estat els més multitudinaris

Figueres ha tornat a triplicar la seva població durant quatre dies gràcies al Festival Acústica. L'últim gran esdeveniment musical de l'estiu a les comarques gironines ha tancat amb una xifra que des de l'organització qualifiquen d"'espectacular". De fet, el director de l'Acústica, Xavi Pascual, assenyala que aquesta edició ha estat "la millor" i posa en valor el fet que cada any "superen" l'anterior, enguany amb 108.000 espectadors (8.000 més que l'any passat).

"Crear un esdeveniment que durant disset edicions creixi és molt complicat", ha assenyalat Pascual, que reconeix que "arribaran a la majoria d'edat pletòrics". En aquest sentit, explica que "ja s'han posat a treballar" per mantenir el nivell l'any vinent.

A tot això hi ajuda el fet que l'Acústica i l'Ajuntament han signat un acord que assegura el festival durant dues edicions. Pascual ha explicat que "no volen marxar de Figueres", però assegura que l'Acústica s'ha convertit en una "necessitat de país" i es faria en un altre lloc si no pogués continuar a la capital de l'Alt Empordà.

El director recorda que l'any passat l'impacte econòmic per a la ciutat va ser de 2'5 MEUR, una xifra que, diu Pascual, probablement superaran en aquesta edició ja que el dijous va ser especialment multitudinari.

Gran resposta a l'Acustiqueta

Un dels esdeveniments que més s'ha consolidat els darrers anys ha estat el festival que s'inicia el divendres i que està dedicat als més petits. L'Acustiqueta ha contribuït a registrar aquestes xifres "tan altes" d'espectadors.

Entre els concerts més multitudinaris hi ha el de Reagge per Xics d'aquest dissabte, el que va obrir el festival de Búhos en família, o, és clar el clàssic que el tanca amb l'Orquestra Di-Versiones, que ha reunit petits però també molts pares aquest diumenge.

També s'han consolidat les zones de Food Trucks que ja s'han fet un espai al festival. Especialment concorreguda ha estat les de la Plaça Catalunya just davant de la zona que es disposa per a fer concerts.

La Fira del disc de col·leccionista i l'Acústica Market també han atret molts visitants a la capital de l'Alt Empordà.