Bosch (PSC) lamenta que Alexandre vulgui replantejar-se el nou Trueta en cas de governar CiU

La socialista explica que l'actual centre hospitalari ha quedat obsolet i és necessaria l'ampliació

La diputada gironina ha defensat aquest matí el projecte de construcció del nou hospital Josep Trueta de Girona que la consellera de Salut, Marina Geli, ahir va fer públic al mateix recinte hospitalari. Bosch ha recordat que l’actual equipament sanitari atén una població d’un milió de persones, però compta amb més de 50 anys d’història i fa temps que ha quedat obsolet pel què fa la seva funcionalitat.

Per tot això, la diputada socialista ha defensat el nou projecte i ha advertit del perill que corren els serveis públics que gestiona la Generalitat de Catalunya en el cas d’un hipotètic govern liderat per Convergència i Unió (CiU), i especialment, les inversions projectades des del departament de Salut. Pia Bosch ha remarcat que 'no es tracta d’un projecte improvisat' i que el nou equipament hospitalari 's’ha definit amb tots els agents responsables de la xarxa sanitària', ha dit.

Els socialistes gironins creuen que les declaracions de Rosa Núria Aleixandre fetes ahir són una mostra de la 'poca ambició d’excel·lència' de Convergència i Unió, després que la Generalitat hagi protagonitzat els últims anys un esforç econòmic inversor que ha situat el sistema sanitari català com un dels millors del món segons la revista nord-americana Newsweek. 'Aquestes declaracions són una mostra del perill que córrer el sistema sanitari públic i ens porten al record com ens vam trobar la xarxa sanitària pública el 2003' ha manifestat Pia Bosch. A més, ha lamentat que l’alternança política suposi l’anul·lació de projectes ja endegats. Un fet, ha dit la diputada, 'que no esdevé en països de llarga tradició democràtica'.

El PSC s'ha volgut desmarcar de les afirmacions d'Alexandre, la qual va fer referència a la crisi econòmica que viu el país explicat que 'la crisi pot fer canviar els temps, però no la nostra ambició d’excel·lència' ha recordat Bosch, que també ha dit que els 250 milions d’euros que costarà el nou projecte 'seran amortitzats i són més rendibles que fer reformes puntuals a l’antic edifici', ha reblat.

Finalment, la diputada socialista ha recordat que el departament de Salut ha invertit molts més recursos en equipaments sanitaris durant els darrers set anys que en els 23 anys de govern de CiU. Durant el període 2007-2010, més de 500 milions d’euros en nous centres de salut: 137 centres d’atenció primària arreu de Catalunya i 8 centres sociosanitaris. En el cas de les comarques gironines, cal destacar els projectes de l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya i el nou Hospital Comarcal de la Garrotxa.

Rosa Maria Alexandre va manifestar ahir al finalitzar la presentació d'ampliació de l'hospital que 'caldrà replantejar tots els compromisos presos pel Govern actual'. 'Tenim un dèficit brutal i cal veure quins hospitals es poden fer i quins són els més necessaris', va dir. La senadora de CIU va avançar que 'caldrà prendre determinacions molt dures' perquè el moment econòmic del país ho requereix.