Tres morts i un ferit greu per un xoc lateral entre un cotxe i un camió a l'N-II a Sant Julià de Ramis

El camió ha topat lateralment amb el turisme i posteriorment ha bolcat

El sinistre ha tingut lloc quan passaven pocs minuts de dos quarts de dotze del migdia, a l'encreuament de la N-II que hi ha sortint del nucli de Medinyà. El cotxe, on viatjaven quatre bielorussos –un homes i tres dones- s'incorporava a la carretera quan ha xocat lateralment amb un camió que anava en sentit nord.

A conseqüència del fort impacte, tres dels ocupants del turisme han mort. Es tracta d'un home de 47 anys, i de dues dones de 44 i 45 anys. La quarta ocupant del vehicle ha quedat ferida greu i ha hagut de ser traslladada d'urgència a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Els cossos de les víctimes han quedat atrapats entre la ferralla i els Bombers de la Generalitat els han hagut de rescatar. L'accident ha obligat a tallar la carretera i s'han format intenses cues, que no s'han començat a diluir fins gairebé tres hores més tard de l'accident, ja que s'ha pogut obrir un dels carrils de la N-II i donar pas alternatiu.

El cotxe ha quedat completament aixafat en un dels vorals de la N-II. El camió ha bolcat després dels fets i tota la càrrega de sorra que transportava s'ha escampat per sobre l'asfalt. El conductor del tràiler ha quedat ferit menys greu i també se l'ha traslladat al mateix centre hospitalari que la quarta ocupant del vehicle.

Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, set dotacions de Bombers, efectius del sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), personal de manteniment de carreteres i una grua de grans dimensions per retirar el camió bolcat de la carretera.

Encreuaments perillosos

L'encreuament de Medinyà a la N-II té un carril d'incorporació per als vehicles que volen girar en sentit Girona. Durant els mesos d'estiu, aquesta via suporta un trànsit més elevat de vehicles. Precisament, la zona on ha tingut lloc l'accident es troba a poca distància del tram d'obra que s'ha aturat de la N-II, entre aquest municipi i Orriols.

L'alcaldessa de Vilademuls (Pla de l'Estany), Dolors Rovirola, ha tornat a insistir amb què es desencallin les obres aturades, perquè el tram que s'ha deixat empantanegat té tres encreuaments perillosos on, si no s'hi actua, es poden produir accidents. 'Es tracta dels encreuaments de Vilafreser, Sant Esteve de Guialbes i de Terradelles, que suposen un perill', ha conclòs Rovirola.