L'absorció de Caixa Girona per part de 'la Caixa' comportarà el tancament de 150 sucursals

Les dues entitats sumen 300 oficines al territori i en tenen de duplicades a 72 municipis gironins

Aquest dijous culmina el procés d'absorció de Caixa Girona per part de 'la Caixa'. Les assembles generals de les dues entitats es reuniran per donar el vistiplau definitiu al procés. A la pràctica, això suposarà engegar la maquinària perquè Caixa Girona acabi desapareixent, engolida per la primera entitat amb més pes a Catalunya. De fet, immediatament després de l'aval per part de les dues assemblees, s'iniciarà el procés de ratificació per part del Departament d'Economia, el Banc d'Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Es preveu que l'absorció s'enllesteixi relativament ràpid i sigui una realitat a principis del 2011.

L'absorció per part de 'la Caixa' ha suposat pactar una reducció de la plantilla de l'entitat gironina. L'objectiu és que dels 1.100 treballadors que tenia, aquests es redueixin en un 20%. De fet, al juliol ja es van pactar les condicions de prejubilació dels empleats de Caixa Girona, a les quals s'hi poden acollir 130 persones.

A més de personal, però, és innegable que l'absorció es traduirà a peu de carrer amb una reducció de la xarxa d'oficines. Per posar xifres, només a les comarques gironines, les dues entitats tenen sucursals per duplicat a 72 municipis. En total, en aquest territori sumen 301 oficines, de les quals 139 són de Caixa Girona i les restants, de 'la Caixa'.

La intenció és que, un cop completat el procés d'absorció, 'la Caixa' redueixi aquestes duplicitats arreu de Catalunya. A la pràctica, això suposarà el tancament d'un 8% de la xarxa global de sucursals que passarà a tenir l'entitat, la qual cosa comportarà que entre 150 i 160 entitats hagin d'abaixar persianes.

Sense conèixer el detall

El representant de CCOO al Consell d'Administració de Caixa Girona, Joan Cuenca, ha explicat però que encara no es coneix el detall de quines seran les oficines afectades. 'Seran aquelles on la xarxa d'oficines se solapi per proximitat de les unes amb les altres', ha indicat.

Cuenca també ha indicat que no només seran les oficines que actualment llueixen els rètols de Caixa Girona les que es veuran afectades per la retallada. 'Hi haurà oficines que actualment són de 'la Caixa', que per ubicació o per metres disponibles, es considerarà que no seran idònies i es tancaran', ha explicat el representant sindical.

La seu central, tancada

Un cop completada l'absorció, 'la Caixa' també dóna per fet que els serveis centrals de l'entitat gironina, que han arribat a acollir 210 treballadors, es tancaran. D'aquesta manera, la seu de la primera entitat d'estalvis de Catalunya a Girona continuarà essent la que ja té al carrer Santa Clara (davant del Pont de Pedra). Restarà per veure, aleshores, quin serà el futur de l'edifici del carrer de la Creu.