Cent persones fan cinc minuts de silenci a Ripoll contra el terrorisme i en solidaritat amb les víctimes

Veïns i funcionaris municipals han fet pinya

Fins a un centenar de persones s'han reunit a les dotze del migdia d'aquest divendres davant de l'Ajuntament de Ripoll per fer cinc minuts de silenci en record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Quan faltaven pocs minuts per les dotze del migdia la gent s'ha anat aplegant tímidament al davant de la plaça de l'Ajuntament de Ripoll. Ho han fet lentament i en silenci, recordant els fets d'ara fa un any. També ho han fet encara commoguts pels actes del dimecres sobre la convivència per tancar una ferida oberta l'any passat.

I just un minut abans de les dotze en punt, també s'hi han unit una quinzena de treballadors de l'Ajuntament de Ripoll que han deixat els seus llocs momentàniament per recordar les víctimes i condemnar una vegada més la violència dels atemptats a Barcelona i Ripoll. Aquests, s'han situat al mig de la plaça, on els veïns s'hi han anat acostant fent pinya.

Amb el so de les campanes que han marcat les dotze en punt, el silenci ha regnat a la plaça del davant de l'Ajuntament amb la mirada fixada a la façana del consistori, on des de primera hora d'aquest matí hi onegen les banderes a mig pal, en senyal de dol. Una mostra més de solidaritat cap a les víctimes.

Han estat cinc minuts de silenci sepulcral en què ha destacat l'absència dels regidors de l'Ajuntament de Ripoll. Cap d'ells hi era perquè estaven convidats a participar en els actes d'homenatge que es celebraven a la ciutat de Barcelona. De fet, l'Ajuntament de Ripoll ha ofert un servei gratuït d'autobús perquè tots aquells qui volguessin també poguessin anar fins a Barcelona per assistir als actes de la capital catalana.

Una vegada s'han acabat els cinc minuts, la localitat ha tornat a la normalitat. Els treballadors han tornat a l'edifici consistorial, mentre els veïns també abandonaven la plaça ràpidament.

Cinc minuts de silenci organitzats per l'ACM

Els cinc minuts de silenci que s'han fet davant de l'Ajuntament de Ripoll també s'han fet en altres municipis de les comarques gironines. A la ciutat de Girona, una cinquantena de persones s'han reunit a la plaça del Vi, en què hi havia l'alcalde en funcions, Eduard Berloso, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i representants dels cossos de seguretat.

Aquests actes responen a una convocatòria de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per la pau, la democràcia i en contra del terrorisme. En la majoria de localitats s'ha llegit un manifest enviat per la mateixa ACM en què s'ha recordat la gran tasca dels serveis d'emergència durant els atemptats de Barcelona i Cambrils i també la col·laboració de la ciutadania. A més, el manifest condemna la violència i el terrorisme.

Alguns dels municipis on també s'ha celebrat aquest record a les víctimes són Figueres, Roses (Alt Empordà), Begur (Baix Empordà), Calonge (Baix Empordà), Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) o Blanes (Selva).