L'Ajuntament de la Bisbal crida a la calma davant la investigació per agressió sexual a una menor

Tres adolescents i dos menors estan essent investigats

L’equip de govern de l'Ajuntament de la Bisbal ha fet una crida a la calma pel que fa al presumpte atac sexual a una nena de 12 anys en una fàbrica abandonada del municipi. En aquest sentit asseguren que s'està seguint amb el protocol previst, davant els abusos d’un grup de cinc nois, dos dels quals tenien 14 anys i la resta eren menors.

Volen remarcar que el cas s’està treballant coordinadament amb amb els Mossos d’Esquadra i els tècnics de l’EAIA (Equips d’Atenció a la Infància i Adolescència) i els tècnics dels Serveis Socials  del Consell Comarcal del Baix Empordà. S’ha demanat cautela i confidencialitat. La notícia apareguda als mitjans "està essent investigada" i els organismes corresponents hi estan treballant a partir del protocol establert, que està essent escrupolosament seguit.

D’altra banda i en aquest sentit, apunten que la comissió contra les agressions sexistes als espais d’oci nocturn de la Bisbal "segueix posant fil a l’agulla i el Punt Lila continua treballant per tenir presència a les activitats bisbalenques". Pel que fa a la Festa Major enguany hi haurà un estand informatiu que s’instal·larà a l’espai de barraques i on s’informarà pedagògicament de com fer front a una agressió sexista i de quin protocol cal seguir en qualsevol assetjament. Amb el lema ‘Només sí és sí’, la comissió vol posar accent en la necessitat de treballar per eradicar el masclisme i les violències sexuals.

Amb la campanya es volen fer visibles i denunciar les violències que tenen lloc en els espais públics," sovint en uns contextos d’oci on la informalitat sembla justificar de forma gairebé automàtica la profusió i la normalització d'actituds masclistes i LGTBIfòbiques", han apuntat.