Detingut a Castelló d'Empúries un lladre de caixers buscat a França

La Guàrdia Civil el va identificar per les empremtes dactilars

La Guàrdia Civil ha detingut a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) un francès que tenia una ordre internacional de cerca i captura. La Gendarmeria el buscava per formar part d'una organització criminal que robava en caixers. La investigació que ha culminat amb l'arrest del criminal va començar aquest passat juny, després que les autoritats franceses alertessin la Guàrdia Civil perquè el sospitós podria trobar-se temporalment en territori estatal.

Els agents de la benemèrita van centrar la investigació a la zona de Castelló i d'Empuriabrava, i van localitzar un sospitós que coincidia amb la descripció física que els havia donat la Gendarmeria. La Guàrdia Civil el va detenir aquest passat 9 d'agost a la nit. El sospitós va intentar fer-se passar pel seu germà, però els agents van identificar-lo a través de les empremtes dactilars. Ara, se l'extradirà a França.

Tota la investigació s'emmarca dins l'Operació Saluro, que és tal com havia denominat la Guàrdia Civil la recerca d'aquest criminal francès. Una vegada els agents de l'Equip Contra la Delinqüència Organitzada i Antidrogues (EDOA) del cos policial espanyol van comptar amb tota la informació necessària, van culminar l'operatiu amb la detenció de l'home durant la nit del dijous 9 d'agost. En aquell moment, la policia va demanar la identificació al sospitós i aquest els va ensenyar una documentació que va fer aixecar les sospites dels agents de la Guàrdia Civil.

Per això, després de confirmar que les empremtes dactilars d'aquell home i les que els havia proporcionat la policia francesa eren les mateixes, el van detenir. L'home, per desviar sospites, els havia entregat la documentació del seu germà. El detingut ja ha passat a disposició judicial per tal que el jutge engegui el procés d'extradició cap a França.