Detinguts dos joves pel robatori de l'ordinador personal de l'alcaldessa de Roses

Encara no s'ha pogut recuperar el portàtil del regidor de Serveis Territorials, Paco Martínez

El robatori dels ordinadors va tenir lloc dimecres passat de matinada. Uns lladres van forçar una de les finestres posteriors de l'ajuntament, situades al carrer Sant Josep. Després d'esmunyir-se a dins l'edifici, els lladres només es van emportar dos ordinadors portàtils: el de l'alcaldessa, Magda Casamitjana, i el del regidor de Serveis Territorials, Paco Martínez.

En aquest ordinador, l'alcaldessa hi tenia guardats diferents projectes de ciutat i documentació personal. Precisament, han estat aquests arxius els que han permès resoldre el cas. I és que un veí de Roses que va comprar l'ordinador per 50 euros, un cop el va engegar, va adonar-se que a dins hi havia fitxers relacionats amb l'ajuntament i amb l'alcaldessa.

El veí es va posar en contacte amb coneguts de Casamitjana per fer-los saber que tenia el seu ordinador. Un cop recuperat, els Mossos d'Esquadra van anar estirant el fil i divendres passat van detenir un jove de 18 anys del municipi, Eladio A.V. Poques hores després, però, la detenció es va deixar sense efecte perquè hi havia garanties que el noi –que té un antecedent- es presentaria davant els jutjats quan se'l requerís.

La segona detenció va tenir lloc ahir a la tarda mateix. Els mossos van detenir un altre jove del municipi, Mohammed Z.O., de 21 anys, pel delicte de robatori amb força. El noi, que acumula diversos antecedents, ha passat aquest matí a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs.

En paral•lel a les dues detencions, els Mossos d'Esquadra també han imputat un delicte de receptació al veí de Roses que va comprar l'ordinador robat. A aquesta tercera persona, però, no se la va detenir. De moment, encara no s'ha recuperat l'ordinador portàtil del regidor de Serveis Territorials.