El germà de Younes Abouyaaqoub vol que es retiri la imatge on se'l veu comprant una disfressa

Considera que li ha fet mal a nivell professional i personal

Malestar del germà de Younes Abouyaaqoub i els dos amics que el van acompanyar el mes de febrer passat a comprar unes disfresses per celebrar Carnestoltes a Vic. Els tres joves es plantegen posar en mans d'un advocat les informacions que han sortit els darrers dies i que consideren "innecessàries" perquè "no aporten res" i, en canvi els han fet "molt mal" tant a nivell personal com professional. Per tot plegat, demanen que es retirin dels mitjans, i si cal ho faran a través d'un procediment judicial.

Els tres es mostren "molt decebuts" perquè la notícia els relaciona amb uns fets en els que, diuen, "no tenen res a veure". "Potser més endavant anem a buscar feina i ens reconeixen i algú es pensa que hem fet alguna cosa molt dolenta", ha reblat un dels amics d'Abouyaaqoub.

En una entrevista a l'ACN, els joves deixen clar que "és normal" que els Mossos els investiguin, però asseguren que "no s'esperaven" sortir en portades de diaris. "Els Mossos han de fer la seva feina, és lògic, però per què hem de veure'ns en diaris i televisions per voler disfressar-nos com tants altres van fer per Carnestoltes", es pregunten.

Els nois es van sorprendre quan van veure la fotografia en un informatiu de televisió d'abast estatal. A partir d'aquell moment van buscar a través de les xarxes on també sortien els seus noms a més de la instantània. "El pitjor va ser sortir a la portada d'un periòdic i trobar els periodistes davant de casa", lamenta.

Pressió mediàtica

L'amic d'Abouyaaqoub recorda que, des de que es van produir els atemptats, ja han viscut una "pressió mediàtica important". Arran de la notícia de la disfressa els joves asseguren que ha tornat a augmentar la presència de mitjans a casa dels Abouyaaqoub.

"Tots volem passar pàgina i fer vida normal i la veritat és que notícies com aquesta no ajuda", explica l'amic d'Abouyaaqoub. "Aquesta notícia ens fa mal i en realitat no és res, els Mossos ho van investigar i no van trobar res. Vam anar a comprar una disfressa, res més", assenyala.

Molta gent disfressada de policia

El jove ha recordat que aquest passat Carnestoltes "molta gent arreu de Catalunya es va disfressar de policia". "Vam pensar que seria divertit i al final vam acabar vestint-nos de Cawboy", ressalta.

Per tot plegat estan estudiant, a través d'un advocat, demanar que es retiri la imatge i que no es faci servir més. "Quan vam veure les portades vam tenir clar que havíem de fer alguna cosa. Volem aturar-ho ja, perquè si no sortiran notícies falses", ha conclòs l'amic d'Abouyaaqoub.