Els escoltes perduts a Riudaura seguien instruccions dels seus caps

L'exercici consistia en separar-se en grups petits

La pràctica que ha portat al grup de quatre escoltes de Tarragona a perdre's al Puig de l'Ofrena (Garrotxa) aquest dijous contemplava separar-se en grups petits. Tot i això des del cos de Bombers diuen que "no és recomanable" dividir-se, malgrat que sigui un exercici habitual en les agrupacions d'escoltes. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que ha estat un dels joves qui ha trucat al 112 per donar l'alerta.
A partir d'aquell moment els Bombers i els veïns del poble que buscaven els joves s'han posat en marxa fins que cap a tres quarts d'onze de la nit han pogut arribar amb els menors, que es troben sans i estalvis i passaran la nit en una casa de colònies de Riudaura (Garrotxa). Els pares d'alguns dels joves s'han acostat des de Tarragona, mentre que la resta s'han quedat a casa informats per telèfon.
 
Buch ha demanat "responsabilitat" a l'hora d'anar a muntanya i recorda que "cal anar preparats". En aquest sentit, el conseller ha deixat clar que el grup de joves d'entre 14 i 15 anys "anaven ben equipats" i de fet ja havien dormit una nit acampats. Segons ha explicat el cap de l'operatiu dels Bombers, Jordi Marquès, el grup ha comès dues errades d'orientació i han acabat topant amb la tempesta que ha caigut.

Des de les cinc de la tarda, un ampli dispositiu format per Bombers, Mossos d'Esquadra, Protecció Civil i Agents Rurals els estava buscant. Els dos monitors van anar per un camí i els quatre adolescents, per un altre. S'havien de trobar aquest matí, però no ha estat així.

Després de buscar-los durant hores, els monitors han trucat al 112 per donar l'alerta. Al final, els equips d'emergència els han localitzat pels voltants de les deu de la nit al Puig de l'Ofrena. Segons informen els Bombers a través de Twitter, els adolescents estan "una mica nerviosos però amb bon estat de salut".