Dues sanitàries d'ambulatoris gironins pateixen un cop de calor

Es segueixen registrant temperatures superiors als 31 graus a les sales d'espera i consultes

UGT ha denunciat avui que en dos Centres d'Atenció Primària de la Regió Sanitària de Girona segueixen registrant temperatures superiors als 30 graus centígrads malgrat s'han instal·lat aparells portàtils (els anomenats pingüins) de forma provisional. L’Institut Català de la Salut (ICS), per la seva banda, ha explicat que ha requerit a l’empresa concessionària per al manteniment que agilitzi les tasques de reparació.

La solució provisional ha servit per a baixar la temperatura ambient uns 5 graus en zones on l’aparell hi és a prop. La previsió és que la situació d’avaria es perpetuï com a mínim una setmana més segons apunta el sindicat.

UGT demana que es tanquin el màxim de consultes programades i s’adeqüin els horaris dels professionals només a l’Atenció Continuada.

Les incidències en els centres afectats van començar fa més d’un mes, i encara avui no s’ha resolt un problema de manteniment que afecta als usuaris i al personal que hi treballa. Dues treballadores han patit un cop de calor, i als usuaris els costa esperar el seu torn a les sales i poden relliscar amb l’aigua que deixen anar els aparells.

L’ICS s’excusa en què només dos dels 27 centres que pertanyen a la Regió Sanitària de Girona, estan afectats per aquesta situació. UGT insta a l’ICS que es revisin les contractacions per concessió pública, que es garanteixi l’agilitat en el manteniment de les seves infraestructures i que vetlli d’aquesta manera pels seus treballadors i usuaris.