Desarticulat un grup criminal que utilitzava menors per vendre marihuana a Palafrugell

Els Mossos han detingut sis persones d'una mateixa família

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Palafrugell han desarticulat a un grup criminal que es dedicava a vendre marihuana en aquest municipi del Baix Empordà. En total s'han produït sis detencions -quatres homes, una dona i un menor d'edat- i tots ells formaven part d'un mateix clan familiar que vivia a la mateixa població empordanesa. La policia els ha detingut com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, pertinença a un grup criminal i a dos d'ells també per obstrucció a la justícia.
El funcionament que tenien era molt jeràrquic amb rols molt ben definits i la líder del grup era la mare de la família. Les investigacions van arrencar durant els mesos de juny i juliol quan els agents del cos local de Palafrugell van detectar que diferents membres d'aquesta família distribuïen substàncies estupefaents i després utilitzaven a menors d'edat de forma reiterada per vendre la marihuana en petites quantitats pel carrer del municipi.
 
El modus operandi del grup estava ben definit: els adults s'ocupaven de la distribució de la marihuana, mentre que de manera regular utilitzaven menors d'edat perquè la distribuïssin als carrers del municipi.
 
Durant diversos operatius policials, algun dels membres del clan havia amenaçat als agents de cremar-los el seu cotxe privat o d'iniciar una onada de robatoris a la població. Per aquest motiu, es va organitzar un dispositiu ampli que va permetre molts decomisos i van descobrir que aquest grup es dedicava a la distribució de la marihuana.

Posteriorment entre els dies 31 de juliol i 1 d'agost es va procedir a la detenció dels sis arrestats, entre ells un dels menors d'edat que recurrentment venia la marihuana pel carrer.

Una vegada a comissaria es va comprovar que comptaven amb nombrosos antecedents policials. Finalment el dimecres 2 d'agost van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat. Tot i que els agents no descarten més detencions, de moment donen per desarticulat el grup criminal.