Detenen a Sils un camioner que quadruplicava la taxa d'alcohol permesa i duia el tacògraf manipulat

El conductor es va auto lesionar al perdre part de la càrrega que portava a la carretera

Conduïa begut i amb el tacògraf manipulat. Els Mossos d'Esquadra van detenir el dissabte passat un camioner de 38 anys i de nacionalitat portuguesa com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i per falsificació de document.

Els fets van tenir lloc a la C-63 a Sils (Selva), cap a dos quarts d'onze de la nit. La policia va rebre l'alerta que un camió havia perdut part de la càrrega. Quan van arribar-hi, van veure una bobina de grans dimensions que ocupava tot un carril de circulació i uns metres més endavant el camió aturat amb el conductor dins que s'estava auto lesionant amb un cúter.

Els agents van aconseguir convèncer l'home que baixés de la cabina i deixés de provocar-se ferides tot i que inicialment s'hi va negar.

Els serveis sanitaris el van atendre i, després de constatar que no presentava ferides rellevants, se li va practicar una prova d'alcoholèmia que va donar 0,68 mg/l en aire expirat quan el límit permès en el seu cas era de 0,15 mg/l.

Posteriorment, els agents van inspeccionar el vehicle i van detectar que duia el tacògraf que enregistra els descansos que fan els conductors d'aquest tipus de vehicles manipulat.

Per tot plegat, van detenir el camioner. L'home, que no té antecedents, va passar a disposició judicial a Girona el 29 de juliol.